Književna poslastica ovoga ljeta:
PROMOCIJA KNJIGE – MEDITERANSKI ARMERUN –
Ljetna pozornica Kavanjin, Sutivan, 13. kolovoza (četvrtak) u 21.00
Nakon što su obišli veće jadranske gradove autori Stipe Surać i Bruno Ćurko dolaze na Brač kako bi upoznali otočnu publiku sa svojim prvijencem: foto brevijarom mediteranske ikonografije pod znakovitim naslovom MEDITERANSKI ARMERUN – jadranske letere i litrati.
Osim što se radi o atraktivnoj foto monografiji jednog od najcjenjenijih hrvatskih reportažnih fotografa Stipe Suraća i zbirci nadahnjujućih tekstova sveučilišnog profesora Bruna Ćurka ova knjiga krije u sebi i tajni kod za dešifriranje “našeg dijela Mediterana” koji ćete otkriti tijekom same promocije. Radi se o inovativnom i jedinstvenom konceptu koji ovoj već predivnom izdanju daje i “dodanu vrijednost” za čitatelja. Kao što sami autori kažu: „Mediteranski armerun je simboličan prostor drevne povezanosti morskih i uzobalnih bića, mirisnog bilja i krajobraza s običajima i svakodnevnim
poslovima Mediteranaca.“
Povezat ćemo se sa ovom knjigom u četvrtak navečer u sigurnom i ugodnom ambijentu Ljetne pozornice Kavanjin a knjigu će predstaviti sami autori i ravnatelj Narodne knjižnice Sutivan Franjo Mlinac.
Promociju prati i izložba fotografija u virtualnoj galeriji Narodne knjižnice Sutivan i u Atriju ljetne pozornice a ovo je drugi put da će stivanska publika uživati u motivima Stipe Suraća koji je već gostovao na Stivanskom litu u sklopu promocije magazina GEO i NATIONAL GEOGRAPHIC Hrvatska.
Domaćin promocije TZO Sutivan poziva vas da zajedno sa nama zavirite u ovaj prepuni armerun sa 50 letera (priča) i 167 litrata (fotografija) i otkrijete njegove tajne 13. kolovoza u 21.00 na Ljetnoj pozornici Kavanjin.