Čišćenje Stivana

lip 8, 2013 by

Čišćenje Stivana

Danas je održana akcija čišćenja mjesta koju je potakla, tj. najavila neovisna lista Volim Sutivan prije održavanja drugog kruga lokalnih izbora. Odaziv nije bio prevelik ali uz pomoć mehanizacije koja je pomagala i truda onih koji su sudjelovali rezultati čišćenja ipak su dobro vidljivi. Čistilo se na nekoliko lokacija, od kojih su najvažnije bile plaže u centru mjesta i park na Blatu, a pojedinci su čistili i okoliš svojih kuća.

Kao i sve druge radne akcije u zadnjih 16 godina (a nije da ih nije bilo) i ova je nažalost imala nesreću da joj se pripišu političke konotacije i da se traže razlozi zašto je taj i taj došao a taj i taj nije i sl. Ipak, pošto je Stivan u dobroj mjeri turističko mjesto bilo bi za očekivati da se bez obzira na politiku u ovakve akcije uključe prvenstveno oni koji izravno prihoduju od turističke djelatnosti jer njihove goste neće zanimati tko je kriv za nečiste plaže ili zapuštene parkove. Ako ćemo pošteno, da doista volimo Stivan ne bi dopuštali da bude zapušten kakav zna biti u najgore vrijeme bez obzira tko je na vlasti i tko bi to trebao odrađivati.

Čistoća plaža i uređenost javnih površina trebala bi svakom turističkom mjestu biti prva na top-listi, pa zatim sve ostalo što ide: kvaliteta ugostiteljskih kapaciteta (smještaja i prehrane), raznovrsnost kulturnih i sportskih događanja, uslužne djelatnosti itd. da ne nabrajamo.  Pokazalo se i da ovakav termin održavanja lokalnih izbora (u lipnju) dodatno upropaštava pripremu turističke sezone tako da bi trebalo utjecati na Vladu da vrijeme lokalnih izbora bude pomaknuto u mrtvu sezonu kako ne bi umrla i glavna sezona u turističkim mjestima Hrvatske.

 

 

Related Posts

Tags

Share This

Leave a Reply

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)