Novo priznanje stivanskom književniku

svi 4, 2012 by

Novo priznanje stivanskom književniku

Dražen Katunarić - ProsjakinjaPoznata internacionalna nakladnička kuća Leykam international uručila je našem sumještaninu Draženu Katunariću za roman ‘Die Bettlerin’ (nedavno objavljenom i na hrvatskom jeziku pod naslovom Prosjakinja), 26. studenog u Grazu vrijednu nagradu Steiermärkische Sparkasse 2009.

Dražen Katunarić poznati je hrvatski književnik. Objavio je dvadesetak knjiga poezije, eseja i proze. Bio je urednik časopisa Lettre Internationale i Most/The Bridge, a sada je urednik cijenjenog časopisa Europski glasnik. Prevođen je na više od deset jezika te dobitnik više hrvatskih i međunarodnih nagrada. Dodijeljen mu je red Viteza umjetnosti i književnosti francuskog Ministarstva kulture.

Roman Prosjakinja uspijeva ispričati mit o Orfeju kroz ljubavni odnos nadarene pijanistice Ivane i bolesnog pravnika Franje koje je povezala zajednička strast prema Chopinu. Preoblikovan tako da se događa u današnje vrijeme, na zagrebačkim ulicama, roman istražuje granice između glazbe i ludila, ljubavi i bola, mita i stvarnosti.

Related Posts

Share This