Stivansko lito 2011 – najava 2

svi 5, 2012 by

Stivansko lito 2011 – najava 2

Nadolazeći dani donose nove sadržaje i događanja, a za nama je nekoliko vrlo uspješnih večeri i ugodni dojmovi sa proteklih manifestacija. Tradicionalna stivanska RIBARSKA NOĆ uprkos odgodi zbog lošeg vremena, sutradan je okupila izuzetno velik broj ljudi na zabavnim događanjima u rivi.

Izložba JEDNOM U SUTIVANU, Bračka čakavska riječ - Sutivannakon zanimljivog programa otvaranja bilježi veliki interes publike i otvorena je svaki dan osim četvrtka u vremenu od 19:30 do 22:00 sata. Za veće grupe moguć je i posjet izvan radnog vremena uz prethodni dogovor u turističkoj zajednici ili knjižnici.

Izložba fotografija Ivane Miletić BOJE MAŠTE koja je otvorana do subote dobila je izvrsne kritike i privukla veliki broj ljubitelja fotografske umjetnosti.

U istom prostoru održana je i zanimljiva promocija nove knjige autora Zlatka Lukića IZGUBLJENA GENERACIJA uz gostovanje autora, izdavača i prof. Gite Dragičević, voditeljice gradske knjižnice u Supetru.

Radionica robotike očekivano je privukla veći broj djece nego što ih je moguće primiti zbog tehničkih ograničenja Život i alkemija kristala - Sutivanpa će neki od njih dobiti svoju šansu tek dogodine. Pod vodstvom prof. Enesa Bekteševića polaznici će prirediti malu demonstraciju stečenih vještina u subotu popodne ispred turističkog ureda.

Nedjeljna večer rezervirana je za premijernu projekciju nove epizode bračkog putopisnog serijala UTRKA 1000 OTOKA, ovaj put na redu je «sretni otok» FELIX ARBA – otok Rab. Premijeru će svojim nastupom uveličati i članovi folklornog društva CICILJONA, a u samoj epizodi obrađen je i specifični folklor otoka Raba.

Ponedjeljak na ljetnoj pozornici Kavanjin donosi premijeru zanimljivog dokumentarnog filma «Čovjek koji je pobijedio Amazonu» o pothvatima slovenskog plivača na divljim vodama Martina Strela, a prethodi mu večer čakavske poezije ispred Osnovne škole Sutivan u sklopu izložbe JEDNOM U SUTIVANU.

U utorak u dvorani stivanske Narodne knjižnice iskreno preporučamo zanimljivo predavanje i predstavljanje knjige prof. Vesne Ivanović: ŽIVOT I ALKEMIJA KRISTALA, a srijeda donosi prvu predstavu za djecu u ovogodišnjem programu CRVENKAPICA I VUČKO, kazališta IBM iz Slavonskog Broda.

 

Related Posts

Share This