Stivansko lito 2011 – najava

svi 5, 2012 by

Stivansko lito 2011 – najava

Nakon završetka Vanka Regule polako kreću ostala događanja Stivanskog lita 2011. koja su ove godine financijski skromna i uglavnom oslonjena na volonterizam i vlastite snage, ali ipak raznovrsna i zanimljiva.

Danas počinju upisi u Ljetnu šahovsku školu za mlađe uzraste, koju organizira Šahovski klub ORION Vinkovci – područna šahovska škola ZVONIMIR TOMIĆ Sutivan. Cilj škole je osposobljavanje učesnika putem vježbi i turnira za eventualno participiranje u ovogodišnjem izdanju međunarodnog šahovskog turnira u Bolu – BOL OPEN.

Školu vodi prof. Mate KOLAK, državni šahovski sudac uz pomoć Franje Mlinca, voditelja šahovskih radionica za najmlađe uzraste. Upisuju se uzrasti do 20 godina starosti, u 5 dobnih grupa, vježbe i turniri održavat će se u dvorani Narodne knjižnice u Sutivanu.

U prostorijama Osnovne škole u Sutivanu smjestit će se zanimljiva etnološka izložba JEDNOM U SUTIVANU u organizaciji udruge SVIJET KAO CVIJET. Posjetitelji će imati mogućnost zaviriti u nekadašnji život stivanskih težačkih i ribarskih obitelji putem zanimljivih povijesnih eksponata.Zlatko Lukić Izgubljena generacija

Ivana Miletić izložbaNovo događanje pod imenom MALO MISTO – prezentacija izvornih bračkih proizvoda, smjestit će se u srcu rive, u donjem dvorištu Kavanjinova ljetnikovca u četvrtak 21.07. uz prigodni popratni program.

U petak navečer u dvorani Narodne knjižnice otvara se izložba fotografija Ivane MILETIĆ pod imenom BOJE MAŠTE. Ovo je druga samostalna izložba mlade autorice u Stivanu sa novom postavom zanimljivih fotografija.

Multimedijska tematska večer “Sutivan” odgođena je zbog prijenosa nogometne utakmice, a u nedjelju nas očekuje zabava na tradicionalnoj stivanskoj Ribarskoj noći.

U ponedjeljak 25.07. u Narodnoj knjižnici svoj novi roman “Izgubljena generacija” predstavlja pisac Zlatko LUKIĆ, a istog dana nastavlja se i prošlogodišnja radionica ROBOTIKE pod vodstvom prof. Enesa BEKTEŠEVIĆA.

Od 26.07. na Ljetnoj pozornici Kavanjin par večeri rezervirano je za vrhunske dokumentarne filmove po preporuci Udruge UMK Crno Bili Svit, da bi srpanjske večeri ispratili nastupi bračkih plesača i pjevača – CICILJONA, te klapa MRDUJA i BLACA.

Related Posts

Share This