Uspješna simultanka

svi 5, 2012 by

Uspješna simultanka

Šahovska simultanka u SutivanuU ponedjeljak, 20. rujna u sportskoj dvorani Sokolana održana je prva u povijesti Šahovska simultanka u SutivanuSutivana: šahovska simultanka!

Šahovska igra, koja u Sutivanu dugi niz godina nije privlačila interes, aktivnostima Narodne knjižnice i nekoliko lokalnih zaljubljenika u ovu plemenitu igu opet je zadnju godinu dana sve zastupljeniji vid zabave.

Povodom velikog međunarodnog turnira koji se ovih dana održao u Bolu, uz pomoć državnog šahovskog suca prof. Mate Kolaka i šahovskog kluba ORION Vinkovci, u Sutivan su nakon turnira došli FIDE majstor Želimir Smuk i mlade nade hrvatskog šaha,majstorski kandidati Josip Stočko iz Vinkovaca i Marko Rubil iz Slavonskog Broda.

Igrači iz Sutivana i okolice, na 15 raspoloživih garnitura odigrali su 30 zanimljivih partija protiv ovih vrsnih igrača. Nakon teških susreta koje su ovih dana odigrali u Bolu, mečevi u Sutivanu protekli su u opuštenoj atmosferi, a pobjede na domaćoj strani izborili suAnte Sapunar i Pero Sapunar iz Ložišća, a remizirali su Rifat Šaškin i Franjo Mlinac iz Sutivana. Na turniru je pred dosta zainteresiranih gledatelja nastupilo 16 domaćih igrača, a najmlađi su bili Josip Jutronić i Karlo Pivalica.

Budući tajnik šahovskog kluba Ranko Blažević, Rifat Šaškin i Josip Jutronić
Marko Rubil, Josip Stočko i Želimir Smuk na simultanki u Sutivanu
Josip Jutronić
Marko Rubil, Josip Stočko i Želimir Smuk na simultanki u Sutivanu
Majstorski blitz; Želimir Smuk vs Rifat Šaškin
Karlo Pivalica

 

Related Posts

Share This