Bračka sjećanja

svi 5, 2012 by

Bračka sjećanja

Bračka sjećanja u SutivanuNakon izuzetno zanimljive “Večeri Falkuše” održane prošle subote, ove subote, 21. kolovoza u 20:15 sati na Ljetnoj pozornici Kavanjin u Sutivanu predstavit će se vrlo vrijedan glazbeno-etnološki projekt: Bračka sjećanja.

Temeljem originalnih zapisa sa terena snimanih šezdesetih godina prošlog stoljeća na Braču, pokretač projekta Jurica Bošković, okupio je klapske kompozitore i aranžere i preradio određeni broj napjeva iz skoro svakog bračkog mjesta, te ih uz pomoć bračkih i i zagrebačkih muških, ženskih i mješovitih klapa snimio na nosač zvuka. 

Iz tiska je nedavno izašao komplet “Bračka sjećanja I.” koji se sastoji od dvostrukog nosača zvuka – jedan sa originalnim snimkama a drugi sa prilagođenim klapskim obradama i tiskano izdanje većeg formata sa tekstualnim i notnim zapisima ilustriranim zanimljivim arhivskim fotografijama.

Projekt će u Sutivanu predstaviti sam inicijator Jurica Bošković, poznati klapski skladatelj i obrađivač Joško Ćaleta, te klape “Volat” iz Pučišća i “Vala” iz Supetra.

Tijekom večeri emitirat će se i zvučne snimke napjeva snimljenih u Sutivanu 1969. godine koje će sigurno zainteresirati brojne mještane Sutivana.

Related Posts

Share This