Rimljani, kongule, čaj i Kavanjin

svi 5, 2012 by

Rimljani, kongule, čaj i Kavanjin

Pojavljivanje Sutivana u Noći muzeja 2012. zapaženo je i pohvaljeno zbog kvalitete ponuđenog programa, na čemu treba zahvaliti svim učesnicima i njihovoj kreativnosti.

Preko iluminacije kale kako bi se ukazalo na potrebu očuvanja preostalih kongulanih ulica, kao i suhozida na otoku Braču, pa pričaonice bračkih legendi, oživljavanja starih dječjih igara, projekcije arhivskih filmova, promocije arheoloških izložaka, uputa o vladanju iz 1983., čitanja Kavanjina, glazbene slušaonice i tople mirisne šalice čaja, ova stivanska večer svakome je po nešto darovala.

Po prvi put u Noć muzeja ove godine uključili su se Buzet, Jasenovac, Kumrovec, Metković, Senj, Varaždin, Vis, Sutivan i Hvar. Podatak o rekordnih 325.000 posjetitelja NOĆI MUZEJA 2012 pokazuje da je Hrvatsko muzejsko društvo, u suradnji s muzejskim institucijama i ovaj put manifestaciju organiziralo s iznimnim uspjehom.

U 80 gradova i mjesta muzeji, galerije i srodne ustanova u kulturi poput knjižnica od 18 sati do sat poslije ponoći nudile su atraktivan program na 180 lokacija. Djelić atmosfere sa stivanske manifestacije pogledajte na ovim fotografijama:

Related Posts

Share This