Stivansko lito – pregled

svi 5, 2012 by

Stivansko lito – pregled

Protekli dani u Stivanu donijeli su dvije vrlo dobro posjećene dječje predstave, jednu profesionalnu kazališta IBM iz Slavonskog Broda – Crvenkapica i Vučko i drugu amatersku, stivanske udruge SVIJET KAO CVIJET – Eko priča.

Život i alkemija kristala Sutivan 2011Iznimno poučno i zanimljivo predavanje prof. Vesne Ivanović o svojstvima kristala okupilo je veliki broj zainteresiranih u dvorani Narodne knjižnice Sutivan, a večer prije čakavska poezija u izvedbi boboviških, nerežiških i stivanskih recitatora i glumaca oduševila je publiku u dvorištu Osnovne škole, u kojoj je postavljena zanimljiva izložba JEDNOM U SUTIVANU.

Big river man ili Čovjek koji je preplivao Amazonu, u ciklusu dokumentarnih filmova Zeitgeist u Sutivanupo preporuci udruge UMK CBS Sutivan, očekivano je privukao brojne gledatelje,a subotnja i nedjeljna večer upriličila je bračku premijeru ZEITGEIST filmskog serijala, neovisne dokumentarne produkcije koja je šokirala svijet razotkrivanjem razmjera svjesnog manipuliranja ljudskim životima i “slobodama” od strane financijskih i političkih institucija. Više od obične “teorije zavjere” ovi filmovi razotkrivaju moguće istine, potiču razmišljanje i daju savjete za djelovanje u vidu osobnog promišljanja i promjena koje bi mogle pokrenuti razvoj naše budućnosti i budućnosti planeta u dobrom smjeru. Gost prve večeri bio je aktivist Zeitgeist pokreta Hrvatska Livio Bilić iz Šibenika koji je gledatelje ukratko upoznao sa ciljevima i razvojem pokreta. Nadamo se da će ova stivanska premijera potaknuti i ostala bračka mjesta da organiziraju slične projekcije ili predavanja.

Klapa Iskon u SutivanuUtorak u 21:30 rezerviran je za samostalni nastup jedne od najpopularnijih dalmatinskih klapa – klape ISKON, srijeda donosi potresni dokumentarac ZALJEV ili The Cove, o borbi protiv izlovljavanja zaštićenih vrsta kitova i dupina u Japanu.

U petak, umjesto najavljene premijere cresko-lošinjske epizode Utrke 1000 otoka, na Ljetnoj pozornici Kavanjin održat će se predstavljanje dubrovačke udruge i projekta KINOOKUS, Kinookus u Sutivanusa gostima i prigodnim projekcijama vezanim za prošlogodišnji gastro-filmski festival u Stonu na kojem je gostovala i stivanska udruga Crno Bili Svit.

Ovaj zanimljivi tjedan završit će nestrpljivo očekivanom večeri u organizaciji Narodne knjižnice Sutivan: RIJEČ I GLAZBA, poznatog književnika Dražena KATUNARIĆA i mladog perspektivnog gitarista Natana ZLODRE, koja će se održati pred crkvicom Sv. Ivana u noći punog mjeseca 13. kolovoza (subota) u 21:30 sati.

Related Posts

Share This