Humanitarni koncert ARIS

svi 5, 2012 by

Humanitarni koncert ARIS

Humanitearni koncert u Sutivanu - Irska grupa ArisU sportskoj dvorani općine Sutivan – Sokolani, na Uskršnji ponedjeljak 25.04.2011. u 20 sati, održat će se veliki dobrotvorni koncert popularne skupine irskih muzičara – ARIS.

Svrha koncerta je prikupljanje sredstava za rad Bračke udruge roditelja djece sa teškoćama u razvoju – BRAČKI PUPOLJCI.

Povod koncertu prijateljstvo je irske zajednice Splita i Sutivana sa Općinom Sutivan i humanitarna djelatnost kojom se godinama bave neki članovi ove glazbene skupine.

Kevin Leacy, glazbeni voditelj skupine, sudjelovao je u brojnim humanitarnim akcijama za vrijeme Domovinskog rata u Hrvatskoj. U akcijama prikupljanja pomoći za stradali Vukovar, u matičnom gradu Wexfordu u Irskoj sakupili su i darovali svotu od 100.000 eura. Kevin je osnivač “Bosnia Refugee Aid” organizacije koja je dostavljala pomoć u medicinskoj opremi gradu Mostaru, a organizator je i brojnih hodočašća u Međugorje, te aktivni predavač i propagator brojnih humanitarnih pokreta.

Grupa ARIS predstavila se splitskoj publici na 51. Splitskom ljetu, velikim koncertom na rivi, a nastup u Sutivanu treći je njihov nastup u Hrvatskoj. ARIS je svojim dosadašnjim radom osvojio brojna glazbena priznanja među kojima i prvu nagradu na All Irelandu, najvažnijem i najpoznatijem irskom državnom natjecanju u izvođenju tradicionalne glazbe. Riječ Aris na gaelicu znači „ponovno“.

Udruga Brački pupoljci osnovana je s ciljem unapređivanja kvalitete života, medicinske i socijalne zaštite djece s teškoćama u razvoju i njihovih roditelja na otoku Braču. Svrha udruge je okupljanje i organiziranje roditelja djece s teškoćama u razvoju i drugih osoba koje mogu i žele pridonijeti podizanju kvalitete života djece.

Koncert će se održati pod pokroviteljstvom i uz pomoć Općine Sutivan, Turističke zajednice Sutivana. Narodne knjižnice Sutivan, Komunalnog društva Stivan, te udruga Crno Bili Svit i Svijet kao cvijet, obje iz Sutivana. Ulaz na koncert je besplatan, uz prikupljanje dobrovoljnih priloga.

Related Posts

Share This