Izložbe nakita

srp 25, 2012 by

Izložbe nakita
Dana 28.07.2012. s početkom u 20.00 sati bit će  prezentirana druga po redu izložba u nizu predviđenih u sklopu “Stivanskog lita 2012” u organizaciji udruge “Svijet kao cvijet”.
Prva izložba održana 13.07.2012. u atriju osnovne škole u Sutivanu, predstavila nam je mladu umjetnicu Martinu Marković  porijeklom iz Siska, a koja je svoju kreativnost i umjetničko oblikovanje pretočila u izradu nakita od  perlica češkog stakla i Swarovski kristala. Martina Marković, inače diplomirani agronom, izradom unikatnog “PEYOTE NAKITA” bavi se već deset godina. Posjetitelji izložbe, tom prigodom mogli su se diviti inovativnim kreacijama prstenja, ogrlica, naušnica i narukvica, niti ne sluteći koliki rad i strpljenje stoje iza svakog pojedinačnog uratka.

Osvrt o prethodnoj izložbi, odličan nam je uvod za poziv na slijedeću koja će se održati 28.07.2012. u atriju ljetne pozornice Kavanjin u Sutivanu s početkom u 20.00 sati.

Ovaj put umjetnica nam dolazi iz Slavonije i također nam predstavlja nakit kao svoj umjetnički izričaj. Gabrijela Radić porijeklom iz Osijeka, inače voditeljica razredne nastave svoju kreativnost prenosi s nakita na lutke, cvjetne aranžmane, kreacije od papira, žice i  te se upušta u smione zahvate poput izrade scenografije za kazališne predstave, ukrašavanja i scenskih osmišljavanja mnogih važnih događanja na nacionalnom nivou. Dobitnica je i međunarodnih priznanja za svoje radove.

Vjerujemo da će i ova postava naići na vaš interes i odobravanje, očekujemo vas u velikom broju.

Related Posts

Share This

Leave a Reply

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)