Kratki dani šaha

kol 17, 2012 by

Kratki dani šaha

Brački šahisti, amateri i profesionalci, pripremite se!!

U Sutivanu se 20., 21. i 22. kolovoza održavaju Kratki dani šaha, trodnevna pilot-manifestacija koja će objediniti šah u takmičarskom, umjetničkom, glazbenom i edukacijskom smislu i to u ambijentu renesansnog Kavanjinovog ljetnikovca.

Događanje počinje u ponedjeljak navečer u 21:00 projekcijom tematskih šahovskih filmova među kojima će se naći i legendarni Shakhmatnaya goryachka (Šahovska groznica) iz 1925. godine u kojem se pojavljuje i slavni José Raúl Capablanca.

Utorak nam donosi «Otvoreni međunarodni šahovski turnir u rapid (ubrzanom) šahu Kavanjin 2012» koji će se odigrati u atriju Ljetne pozornice Kavanjin od 16:00, a nakon turnira prvoklasni glazbeni doživljaj – nastup benda Gadjo Manouche. Radi se o akustičnom jazz kvintetu koji njeguje Gypsy jazz izričaj po uzoru na slavni Hot Club De France velikog Djanga Reinhardta (http://www.youtube.com/watch?v=3SJdQIU6ZvE). Koncert će se održati u 21:30 u dvorištu Kavanjinova ljetnikovca.

U srijedu ujutro u 11:00 na istoj lokaciji odigrat će se simultanka sa švedskim FIDE majstorom Rifatom Šaškinom, a polaznici «Ljetne šahovske škole Zvonimir Tomić» iz Sutivana pružit će priliku zainteresiranima da se upoznaju sa osnovama ove plemenite igre. Odaberite nešto iz programa po svom ukusu i pridružite nam se na Kratkim danima šaha u Sutivanu.

Related Posts

Share This

1 Comment

  1. prof. Mate Kolak, šahovski instruktor

    Šahovski klub Orion-Vinkovci održao je izuzetno dobro organiziranu simultanku prije dvije godine. 2011 održanana je prva ljetna međunarodna šahovska škola. Ove je godine održana Druga međunarodna šahovska škola. Školu su voditelji – učitelji šaha i šahovske kulture. Voditelji Medunarodne šahovske skole bili su: prof. Mate kolak, šahovski instruktor, Franjo Mlinac, voditelj Međunarodne šahovske škole u Sutivanu. Školu je polazilo povreneno 30 polaznika, a glede godisnjih i skolskih praznika. Održano je vise šahovskih turnira. U organizaciji turnira veoma uspjesno je radio i Ranko Blazevic. Poglavito se Ranko angazirao u dovodenju švedskog FIDE šahovskog majstora, koji je od simultanke sa polaznicima sahovske skole igrao i simultanku i postao clanom uciteljskog vijeca. Od sljedece godine je to Sahovska akademija. Poradi izuzetnog rada na šahu, šahovskoj kulturi, radu Narodne knjiznice u Sutivanu, organizaciji i provodenju Sutivanskog lita 2012, Trka 1000 jadranskih otoka, pripomoci u akciji Kravata u Hrvata. Kravata u Hrvata izuzetno je dobro organizirana, Franjo Mlinac je vodio fotovideo tehniku i drugo. Za posebice je pripomenuti da Narodna knjiynica u Sutivanu ima cca 8000 knjiga i da je glede broja stalno naseljenih u Sutivanu to najbolje opremljena knjižnica u Hrvatskoj. Tijekom ljeta je veoma veliki broj izdavanja knjiga. U Narodnoj knjiznici ima i djecja igraonica uz sah na kompjutorima sto djeca mnogo posjecuju tijekom ljetnih praznika. Kao fotoreporter ima izuzetno mnogo snimaka iz Sutivana, otoka Brača i jadranskih otoka. Glede gore navedenoga, a i pripomoći izdavanja SAHOVSKOG BILTENA 2011. Medunarodna sahovska skola predlaze Franju Mlinca za najboljeg: turistickog, sportskog, kulturnog i drustvenog radnika Opcine Sutivan.

Leave a Reply

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)