Osnovana udruga maslinara

svi 5, 2012 by

Osnovana udruga maslinara

U Sutivanu je dana 12. veljače 2011. godine održana osnivačka skupština Udruge maslinara i tim povodom uz domaće kolače(hrstule) nazdravila šampanjem. Sam izbor naziva Udruge „Zlato Brača“ govori o zlatnom proizvodu otoka i o udruzi koja će djelovati na području općine Sutivan , ali kako je utvrđeno u donesenom statutu, otvorena je za članstvo i svim maslinarima sa otoka.

Za predsjednika Udruge izabran je Ivo Lukšić, za dopredsjednika Mato Jutronić dok će dužnost tajnice Udruge obnašati Vera Kirigin.U Upravni odbor Udruge uz njih su još izabrani Pavao Ivanović, Pero Pečar, Petar Jurjević i Juraj Anibalović.U nadzorni odbor su izabrani Denis Radolfi, Marica Rakela i Plamenko Bavčević.

Udruga „Zlato Brača“ osnovana je prije svega radi daljnjeg rasta i unapređenja maslinarstva i uljarstva koje je na otoku Braču posljednjih godina doživjelo velik zamah. U svom radu udruga će promicati proizvodnju ekološkog ulja te svojim članovima omogućiti potrebnu edukaciju kroz stručna predavanja i seminare, a kao jedan od glavnih zadataka drže dobivanje zaštićenog znaka proizvoda i znaka izvornosti i geografskog podrijetla ekstra djevičanskog maslinovog ulja s područja svog djelovanja.

U tom cilju Udruga će u narednom razdoblju za svoje članove organizirati zajedničke nastupe na sajmovima, izložbama i drugim promotivnim akcijama. Članstvo u udruzi je dobrovoljno i ovim putem iz udruge pozivaju sve maslinare iz Sutivana i okolnih općina da se pridruže radu udruge.

Related Posts

Share This