Slatki dani u Dubrovniku

svi 5, 2012 by

Slatki dani u Dubrovniku

Bračka udruga za promicanje multimedijske kulture Crno Bili Svit iz Sutivana pozvana je na jedinstveni Festival marmelade, džema i pekmeza koji će se održati prvog vikenda u listopadu u centru Dubrovnika, na trgu Luža, ispred crkve sv.Vlaha sa svečanim otvaranjem u subotu 1.listopada u 10.00 sati.

Članovi udruge pozvani su da bi snimili reportažu o projektu «Džem od dubrovačke ljute naranče» koji je prije pet godina osmislila humanitarna i mirotvorna udruga DEŠA iz Dubrovnika, a čija je misija bila oformiti udrugu proizvođača džema, te uz pomoć stručnjaka za razvoj tehnologije standardizirati proizvodnju džema, kao autohtonog proizvoda.

Kroz sistematsku edukaciju proizvođača dobili su prepoznatljiv proizvod i na taj način stvorili bolje uvjete života na širem ruralnom prostoru Dubrovnika. Ovogodišnja manifestacija peta je po redu i samo je dio aktivnosti koje ova udruga provodi, a reportaža udruge Crno Bili Svit obuhvatit će i berbu naranača u siječnju, te njihovu preradu u slasne autohtone hrvatske proizvode.

Related Posts

Share This