Pages Menu
RssFacebook
Categories Menu

Posted on svi 15, 2012

Brač u Biserima Jadrana

Brač u Biserima Jadrana

2006. – Izdavačka kuća Fabra (koja inače izdaje More magazin) promovira deseti u nizu od Bisera; Otok BračBiseri Jadrana jedinstvena su edicija na hrvatskom tržištu. Rađeni u formi traveler monografije, posvećeni su potvrđenim jadranskim vrijednostima – hrvatskim otocima i gradovima uzobalja. Ti su prostori prepuni života, prirodnih ljepota i naslaga povijesti, a ova ih edicija otkriva iz ugla iz kojeg još nisu prikazani. Kombinirajući monografsku i magazinsku formu, određeni prostor predstavljen je znanstveno-popularnim esejima, reportažama, putopisima, zapisima, crticama i, dakako, vrijednim informacijama. Tekstovi ove edicije lijepo su štivo koje se čita lagano i sa zadovoljstvom poput najbolje beletristike. Sve to prati autorska fotografija snimljena posebno za ovu namjenu i vrhunski magazinski dizajn, koji ovim knjigama daje jedinstven izgled. Za Bisere Jadrana pišu pretežno zavičajni autori, mnogi od njih najsjajniji nacionalni dragulji, ali i drugi vrhunski znalci.

 

U Supetru je u Galeriji “Ivan Rendić” u organizaciji Knjižnice Supetar i izdavača Bisera Jadrana, predstavljena nova knjiga iz edicije za kulturu putovanja: Otok Brač.
U prisustvu brojnih Bračana i ljubitelja Brača, knjigu su predstavili u ime izdavača Braslav Karlić i Mario Bošnjak, te Guido Quien, Duško Kečkemet i Gita Dragičević. Povijest i sadašnjost, običaji , prirodne ljepote i društvene zanimljivosti, iz pera vrsnih poznavatelja i slike vrhunskih fotografa , osnovna su obilježja ove knjige , kao i svih knjiga ove edicije.

 

Post a Reply

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)