Pages Menu
RssFacebook
Categories Menu

Posted on svi 15, 2012

Humanitarni koncert u Sutivanu

Humanitarni koncert u Sutivanu

Sinoćnji koncert u Sutivanu okupio je brojne otočane koji su uživali u odličnom muziciranju irske glazbene skupine ARIS.

Mješovita grupa glazbenika širokog generacijskog raspona izvela je niz irskih instrumentalnih folk klasika, uz povremena osvježenja vokalnih izvedbi vječnih hitova poput GershwinoveSummertime, Cohenove skladbe Halleluyah i Burnsove Black is the Color of My True Love’s Hair koje je publika oduševljeno prihvatila. U simpatičnoj atmosferi bilo je smijeha i plesa i zajedničke pjesme. Scenom su dominirali puhački instrumenti, flaute, frule i svirala uz perfektnu pratnju violina, harmonike i ritam sekcije. Neobičan splet zvukova koji se rijetko čuje u našim krajevima.

U uvodnoj riječi pred koncert voditelj grupe Kevin Leacy, voditelj Narodne knjižnice Franjo Mlinac i tajnica udruge Brački pupoljci,
objasnili su okolnosti koje su omogućile gostovanje ARIS-a u Sutivanu i humanitarnu svrhu kocerta koja je uprkos dobro popunjenoj dvorani samo djelomično ispunjena.

Veliku logističku potporu koncertu i boravku ARIS-a u Hrvatskoj dali su brojni pojedinci i lokalne institucije, preko Općine Sutivan, Turističke zajednice, Narodne knjižnice, udruga Crno Bili Svit i Svijet kao cvijet, Bračkih pupoljaka, Alen Dimić, Arthur Quinn i drugi.

Uz odlične kolače i prekrasne uskršnje dekoracije ulaznog prostora i pozornice u kombinaciji sa emotivnom izvedbom glazbenika, te sveprisutnom humanitarnom porukom koncert je bio vrhunski doživljaj kakvom se rijetko prisustvuje.

Kako samo ime sastava u prijevodu znači “ponovno” nadamo se još nekoj prilici u budućnosti za druženje s ovim glazbenicima.

Foto album..

 

Post a Reply

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)