Pages Menu
RssFacebook
Categories Menu

Posted on svi 16, 2012

Mušći inkolanog merla

Mušći inkolanog merla

Izložba čipke u Srednjoj školi Brač povodom Dana žena 2012. Foto: Franjo MlinacIzuzetno zanimljiva izložba postavljena je u prostorijama Srednje škole Brač povodom međunarodnog Dana žena, 8. ožujka 2012.

Iza neobičnog imena “Mušći inkolanog merla” krije se pozamašna zbirka fantastično zanimljivih radova i rukotvorina različitih čipkarskih škola iz svih dijelova Hrvatske.

Inicijator ove izložbe je profesorica Silvana Dragičević, a rad na prikupljanju eksponata i opremanju izložbe odradili su učenice i učenici istoimene škole. Na izložbi su bili nazočni i brojni donatori radova, kojima su uručene i prigodne zahvale, a članice slovenskog kulturnog društva „Triglav“ Split demonstrirale su izradu idrijske čipke na batiće zainteresiranim posjetiteljima.

U sklopu otvaranja izložbe održana je prigodna video projekcija, učenici strukovnjaci kuharskog smjera priredili su atraktivnu zakusku, a svoj doprinos dali su i strukovnjaci frizeri sa maštovitih frizurama na mladim hostesama izložbe.

Izložba je pokazala koliko bogatstvo se krije u zanatskom i umjetničkom nasljeđu naših nona i pranona, koliko raznolikosti, ljubavi i truda je ugrađeno u preplitanje, kekljanje, mreškanje i vezenje prekrasnih uzoraka, ali i skrenula pažnju na potrebu usvajanja predstavljenih vještina od strane mladih ljudi kako bi ta umjetnost i dalje živjela i razvijala se u našem društvu.

Izložba je otvorena još u petak od 11 do 14 i od 17 do 19, 30 sati, te u subotu od 10 do 12,30 sati. Preporučamo posjet i pridružujemo se čestitkama obilježavanju današnjeg dana svih žena svijeta.

Ovdje možete pogledati mali foto album.

 

Post a Reply

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)