Pages Menu
RssFacebook
Categories Menu

Posted on svi 15, 2012

Šahovski susreti

Šahovski susreti

Stivanski šahisti u posjeti Šahovskom klubu PučišćaPo prvi puta u bračkoj šahovskoj povijesti upriličen je prijateljski susret i međumjesno druženje mladih i starijih šahista Pučišća i Sutivana. Stivanski šahisti u nedjelju 11. prosinca bili su gosti Šahovskog kluba Pučišća, koji već godinama unatoč stalnoj borbi za adekvatnim prostorom održava rad i privlači veliki broj šahista uglavnom mlađe školske dobi, a povremeno organizira i prave šahovske poslastice poput simultanki sa hrvatskim šahovskim prvacima poput Vlade Kovačevića, Bojana Kurajice, Zdenka Kožula i drugih.

U Sutivanu šahovski žar tinja zadnjih nekoliko godina, a povremeno proplamsa na atraktivnim turnirima i u ljetnoj šahovskoj školi koja se drugu godinu za redom organizira u Narodnoj knjižnici Sutivan.

Klub iz Pučišća vodi profesor Antun Matković i zadovoljan je interesom mladih za ovu izuzetnu igru koja već odavno nije samo igra već i ozbiljan alat za samorazvoj, a u naprednim sredinama i umjetnost i znanost. Vještina koja nikada ne gubi svoju atraktivnost naročito je korisna mladima jer izgrađuje njihovu želju za učenjem i savladavanjem prepreka, preuzimanjem odgovornosti i samostalnim odlučivanjem.

U Sutivanu je inicijativom šahovskog FIDE suca Mate Kolaka iza ljeta osnovana područna šahovska škola Zvonimir Tomić, kao ogranak poznate istoimene Vinkovačke šahovske škole, koja će pomoći daljnjem odgajanju mladih šahista na otoku.

Pučišća i Sutivan nastavit će šahovska druženja i u Novoj godini a ovim putem pozivamo i ostala mjesta u kojima postoje organizirane šahovske aktivnosti da se jave Antonu Matkoviću u Pučišćima ili Ranku Blaževiću u Sutivanu, kako bi ova šahovska druženja proširili i na ostala bračka mjesta.


Post a Reply

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)