Pages Menu
RssFacebook
Categories Menu

Posted on svi 14, 2012

Supetar

Supetar

je jedino mjesto na otoku koje ima status grada u čijem su sastavu i mjesta Mirca, Splitska i Škrip. Administrativno središte otoka, danas broji preko 3000 stanovnika. Supetar je smješten na sjevernoj strani otoka Brača, u uvali Sv. Petra po kojoj je i dobio ime, i danas se ubraja među glavna turistička središta Hrvatske. Supetar je trajektnom linijom povezan s gradom Splitom, administrativnim, kulturnim i prometnim cetrom Dalmacije.

Linkovi

Saznajte više o Supetru putem slijedećih linkova:

Nekretnine

Ako vas zanima kupnja nekretnina u Supetru provjerite sljedeće linkove:

Kultura

U Supetru je u 2010. proslavljena 130-godišnjica supetarske čitaonice. I današnja Narodna knjižnica, osnovana 1980. nastavlja tu tradiciju, kao i sve današnje knjižnice koje nastavljaju tradiciju narodnih čitaonica i imaju centralno mjesto svih događanja. One su nositelji kulturnog razvoja, svih kulturnih događanja, inicijatori i koordinatori među svim zainteresiranima, kao što su turistički, javni i kulturni radnici. Knjižnica je jednostavno izašla iz knjižnice i njena se djelatnost osjeća na svakom mjestu i svakom trenutku:

Razne informacije o uslugama

koje nisu oglašene na našim stranicama potražite na slijedećem linku:

Pogledajte:

U Supetru se 2010. godine održao atraktivni međunarodni kulinarski festival ” Biser mora “. U nekoliko dana izmjenjivala su se razna kulinarska natjecanja, radionice, degustacije, popratni programi i zabavna događanja, a zabavni dio svoj je vrhunac imao na supetarskoj rivi. Na pozornici su se izmjenjivali zabavni glazbeni i glumački programi, kužinavalo se za brojnu okupljenu publiku, kuhari su održali neobičnu Segway alku, a poznati fotograf Šime Strikoman snimio je svoju 191. milenijsku fotografiju “1000 bijelih kapa”.

 

Post a Reply

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)