Pages Menu
RssFacebook
Categories Menu

Posted on svi 15, 2012

Udruga Kogula

Udruga Kogula

 

U utorak, 18.04.2006. osnovana je Udruga za promicanje kulture i umjetnosti u Postirima. Uduga je nazvana «Kogula»po kamenim oblucima kojima su prije već 101. godine Postirani popločali kalu od Rive prema crkvi, te dalje do Glavice. Predsjednica udruge je Sandra Nejašmić, akademska kiparica, koja će svojim angažmanom u Udruzi i osobnim kontaktima uvelike pridonijeti realizaciji kulturno-umjetničkih programa u Postirima.
Glavni cilj Udruge «Kogula» jest promicanje kulture i umjetnosti, uključivanje mladih i poticanje njihovogstvaralaštva, organiziranje kulturno-umjetničkih manifestacija koje će biti dioPostirskog kulturnog ljeta, a to su: organiziranje likovnih izložbi, kreativnih radionica likovnih, lutkarskih, literarnih, zatim dramskih predstava, kao i drugih kulturnih događanja i to ne samo tijekom ljetnih mjeseci.
Osim navedenog, jedna od zadaća rada udruge je i pokretanje inicijative za otvaranjem knjižnice i čitaonice kao multimedijalnog centra koji zadovoljio potrebe mještana i gostiju. Već je dogovorena suradnja sa lokalnom samoupravom koja je u radu udruge prepoznala dobrog partnera i nezaobilaznog čimbenika u kreiranju kulturno-umjetničke prepoznatljivosti Postira.

 

Post a Reply

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)