Smotra sirnica 2013 – najava

ožu 6, 2013 by

Smotra sirnica 2013 – najava

PRIOPĆENJE

Nakon prošlogodišnje, vrlo uspješne organizacije Smotre sirnica otoka Brača, manifestacije koja je okupila u Narodnoj knjižnici u Sutivanu kulinarske tradicionaliste iz skoro svih bračkih mjesta kada je titulu „Uspješnog čuvara kulinarske tradicije otoka“, osvojila sirnica iz Ložišća, ovogodišnja smotra će se održati u Nerežišćima.

Pod pokroviteljstvom općine Nerežišća Udruga „Svijet kao cvijet“ u suradnji sa  Zajednicom žena HDZ Splitsko-dalmatinske županije „Katarina Zrinski“ dobila je  licencu za organizaciju ovogodišnje smotre koja će se održati na uskršnji ponedjeljak (01. travnja 2013.) u prostorijama Galerije Nerežišća.

Cilj događanja je okupiti predstavnike iz što više bračkih mjesta kako bi utvrdili koliko su očuvane gastronomske tradicije otoka u pripremi tradicionalnih Uskršnjih kolača – sirnica i kako bi se družili uz razmjenu iskustava, recepata, savjeta i ideja. Manifestacija se po svom karakteru uklapa u međunarodnu inicijativu Ministarstva kulture RH i Instituta za etnologiju u definiranju «Mediteranske prehrane» kao nematerijalne kulturne baštine zemalja mediteranskog bazena.

Svako bračko mjesto ima pravo prijaviti do četiri uzorka sirnica koje će predstavnici mjesta donijeti na degustaciju i po jednog člana gastronomskog žirija, kako bi ocjenjivanje bilo što objektivnije. Najuspješniji tim ponijet će laskavu titulu „Čuvari kulinarske tradicije otoka Brača 2013“, ali i svi ostali čuvari i ljubitelji kulinarske tradicije otoka Brača će se dobro zabaviti, ugodno družiti i pristojno osladiti uz glavna i popratna događanja druge „Smotre sirnica otoka Brača“.

Detaljni program događanja objavit će se naknadno, a za sada pozivamo zainteresirane da prijave svoje sudjelovanje na neki od telefona: 095-821-7643 / 021-  638 358

ili pošalju  pismenu prijavnicu sa naznakama mjesta, predstavnika/voditelja, broj uzoraka s imenima autora i na kraju prijedlog 1 člana ocjenjivačkog žirija na email: svijetkaocvijet@gmail.com ili ivna.jaksic@gmail.com

Related Posts

Share This

Leave a Reply

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)