Meditacijska šetnja šumom poezije na sv. Vicencu u Sutivanu

 

Ovogodišnja „Meditacijska šetnja šumom poezije“ započinje sutra (četvrtak, 11.11.2021.) i puno je toga za vidjeti, pročitati, odgonetnuti i napraviti u okolišu crkvice sv. Vicenca u Sutivanu.

Kao što smo već najavili u skladu s temom ovogodišnjeg Mjeseca knjige: „Hrvatski autori u Godini čitanja“, u okolišu crkvice postavljena je poezija isključivo hrvatskih autora, pjesnika i pjesnikinja u čijim ćete pjesmama uživati udišući jesenske mirise trave, borova i čempresa.  


Za one kojima nije samo do opuštanja i meditacije priredili smo pravi izazov: nagradnu igru u kojoj treba povezati izložene pjesme (koje su označene brojevima) sa imenima pjesama i sa imenima autora!  Dakle, u kutiji koja se nalazi ispred crkvice pronaći ćete spremne listiće za ispunjavanje (i olovke) s kojima ćete obići lokalitet i povezati brojeve pjesama sa odgovarajućim imenima. Nakon što ispunite listić možete ga snimiti mobitelom i poslati WhatsApp-om na broj 095 718 0001 ili u inbox na Facebook stranici knjižnice. Možete ga i fizički donijeti u knjižnicu ili ubaciti u poštanski sandučić na ulazu.

Po završetku šetnje (petak, 26.11.2021.) tri najbrža i najuspješnija rješavača osigurat će sebi odmah po izlasku iz tiska po jedan primjerak ilustrirane priče „Mačka u kampanelu“!


Ako dođete na sv. Vicenac s djecom možete ih potaknuti da izrade instalaciju od prirodnih materijala po uzoru na dvije koje su već postavljene na lokalitetu (vidi fotografije) i tako se zabave dok vi čitate poeziju i odgonetate nagradnu igru. Osnovni pomoćni materijal za izradu pronaći ćete u istoj kutiji kao i nagradne listiće. Ideja je da okoliš do kraja šetnje bude obogaćen zanimljivim instalacijama što će cijeloj priči dati još jednu kreativnu dimenziju. Za to će se dodatno pobrinuti i Dina Mlinac koja će održati kreativnu radionicu izrade instalacija za djecu i odrasle u petak 19.11. u 11.00 sati.


Eto, pripremili smo mnoštvo zanimljivih sadržaja a na vama je samo da dođete do sv. Vicenca i radite ono što vas od ponuđenog najviše veseli.