U  subotu 17. 10. od 12 sati započelo je događanje Narodne knjižnice Sutivan pod imenom “Meditacijska šetnja šumom poezije”. Ova inovativna ideja prilagođena epidemiološkim okolnostima i mjerama omogućit će posjetiteljima sigurnu i opuštajuću šetnju u prirodi obogaćenu vrhunskim stihovima velikana poetske riječi.

U prirodnom okolišu šume borova i čempresa u blizini crkvice sv. Vicenca u Sutivanu postavljeni su listići s izborom iz klasične i suvremene poezije domaćih i stranih autora poput: Antuna Branka Šimića, Vladimira Nazora, Vladimira Vidrića, Dragutina Tadijanovića, Tina Ujevića, Dražena Katunarića, Drage Štambuka, Zvonimira Mrkonjića, Walta Whitmana, Rainer Maria Rilkea, Federica Garcia Lorce, Jean Luc Wauthiera, Rupi Kaur, Atticusa, Ghjacumu Thiersa i mnogih drugih.

Poeziju su odabrali volonteri iz bogatog fonda knjižnice prema kriteriju koji odgovara karakteru ovogodišnje manifestacije Mjeseca hrvatske knjige posvećenog planetu Zemlji pod motom “Razlistaj se”. 

Program traje sedam dana, sve do sljedeće nedjelje 25. listopada a Narodna knjižnica Sutivan poziva sve ljubitelje prirode i pisane riječi da u bilo koje doba posjete spomenutu lokaciju i poklone sebi odmor od stresne stvarnosti koja nas okružuje. Ne propustite priliku da inspirirani šetnjom upišete svoje dojmove ili čak i poneki stih u “bilježnicu stihova i utisaka” koja će biti dostupna na lokaciji!