Narodna knjižnica Sutivan integrirala je u svoje poslovanje koncept “virtualnog prostora” u formi galerije dostupne korisnicima 24 sata na dan.

Virtualna galerija - Narodna knjižnica Sutivan

Posljednjih je mjeseci uslijed okolnosti izazvanih pandemijom bolesti COVID 19 u svijetu razvijen niz komercijalnih i open source platformi virtualnih prostora koji je omogućio institucijama poput muzeja, galerija i knjižnica da ponude svojim korisnicima zamjenu za fizičko posjećivanje izložbi i različitih tematskih postava ali i kreativnu nadogradnju postojećih.

 

            Koncept omogućuje jednostavno kreiranje odgovarajućeg 3D izložbenog prostora koji simulira posjet stvarnom objektu i kretanje u njemu te pruža atraktivan doživljaj korisnicima ali i uvelike smanjuje troškove stvarnih postava te omogućuje “testiranje” pojedinog koncepta prije nego što se realizira u stvarnom prostoru. Brojne interakcijske razine te mogućnost kreiranja vođenih obilazaka uz korištenje audio snimki, fotografija i 3D modela, nakon kratkog navikavanja na kretanje sučeljem pružaju jedinstven doživljaj kako na računalu tako i na mobilnim uređajima.

 

            Narodna knjižnica Sutivan u svojoj je virtualnoj galeriji trenutno udomila postav autorske izložbe fotografija DUŠA SVIH STVARI  koja je prošlog ljeta izlagana u Sutivanu i u Bolu. Na fotografijama je dio predmeta koje je knjižnica sakupila za buduću etnološku zbirku u Sutivanu koja je predviđen u okviru EU projekta Prijateljima vrata otvorena koji provodi Općina Sutivan.

 

            Pozivamo vas da među prvima posjetite našu virtualnu galeriju u kojoj ćemo vam u budućnosti nuditi mnogo zanimljivih sadržaja na internetskoj adresi: http://moj-otok.com/wp/ari/2137-2/