DONACIJA U DUHU BOŽIĆA

 

Za potrebe sakupljanja knjiga i osnivanja zbirke pisaca hrvatskog podrijetla u Južnoj Americi «Druga domovina» Branka Bezić Filipović, voditeljica ogranka Matice iseljenika Split darovala je ni manje ni više nego 350 knjiga stivanskoj Narodnoj knjižnici koja se tako znatno približila ukupnom broju knjiga potrebnom za osnivanje zbirke.

Voditeljica ogranka branka-bezic-filipovicBranka Bezić knjige je sakupila na svojim brojnim putovanjima i u kontaktima sa hrvatskim iseljenicima koji u se u Južnoj Amerivi, posebno u Čileu, kao malo gdje drugdje, uspješno asimilirali u društvo i postali njegovi punopravni članovi sa brojnim doprinosima i uspjesima, ali sa svojim osjećajima uvijek blizu rodnoj Hrvatskoj i otoku Braču sa kojeg ih je veliki broj potekao.

 

Formiranje ove zbirke, prema ocjenama mnogih stručnjaka, učvrstit će dodatno kulturne i društvene veze naše dvije zemlje i biti značajan doprinos kulturnom tkivu otoka Brača i Republike Hrvatske. Od darovanih knjiga vrijedna djeca i mladi članovi stivanske knjižnice izgradili su knjižno božićno drvce koje će krasiti prostor knjižnice do pohođenja tri kralja 06. siječnja 2015. godine.

knjizno-drvce-HNKARI.jpg