Pages Menu
RssFacebook
Categories Menu

Posted on stu 5, 2012

Gljive u Povljima

Gljive u Povljima

U subotu, 03. studenog. 2012. u Povljima u prostoru restorana Kala održalo se zanimljivo predavanje i izložba bračkih gljiva.

Svi neodlučni berači i sakupljači gljiva mogli su donijeti svoje ulove na prepoznavanje ili determinaciju koju je vršio vrhunski brački stručnjak prof. Mario Španja iz Selaca.

Uz mnoštvo zanimljivih slajdova i pregršt priča iz vlastitog bogatog iskustva Mario je uveo posjetitelje u čaroban svijet gljiva i umanjio strahove koje uzrokuje njihovo nedovoljno poznavanje. Autor je knjige “Gljive priobalja” koja nažalost više nije dostupna u knjižarama ali otkrio je da sprema posebno novo izdanje posvećeno upravo bračkim gljivama kojih ima nevjerovatnih 3200 vrsta. Mnoge od njih otkrio je i dokumentirao sam autor tako da Brač zauzima posebno mjesto na kartama rijetkih i zaštićenih vrsta Hrvatske.

Događaj je organizirala povaljska udruga “Galerija Povlja” koja je ovog ljeta obogatila svoje mjesto zanimljivim događanjima a tu praksu planira nastaviti i u vansezonskim mjesecima.

Najavljujemo ujedno i predavanje te izložbu gljiva koja će se održati u Sutivanu u drugoj polovici studenog o čemu ćemo vas još posebno obavijestiti.

 

 

 

 

Post a Reply

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)