Pages Menu
RssFacebook
Categories Menu

Posted on svi 16, 2012

Osnove biopovrtlarstva

Osnove biopovrtlarstva

Vikend radionica biopovrtlarstva Zlate Nanić u Nerežišćima 2012, foto: Franjo MlinacUdruga ekoloških proizvođača Dalmacije “Dalmacija eko” organizirala je 24. i 25. ožujka u Nerežišćima vikend radionicu na temu biopovrtlarstva namjenjenu svim poljoprivrednicima i vrtlarima koje zanima ekološki uzgoj povrća i vrtlarenje.

Radionicu je vodila Zlata Nanić koja se ubraja među pionire i nositelje ekološke, ali i biološko dinamičke poljoprivrede u Hrvatskoj.

Zlata Nanić vodi povrtlarsku radionicu u NerežišćimaNa imanju obiteljskog poljoprivrednog gospodarstva Vesne Rožić Šibić u Nerežišćima i dan ranije na teoretskom dijelu radionice u Donjem Humcu, brojni zainteresirani polaznici upoznali su se sa vještinama planiranja vrta, plodoreda, pripreme tla, gnojidbe, stelje, njege i zaštite bilja i tehnici visoke gredice.

Radionica je održana pod pokroviteljstvom COAST projekta Programa UN-a za razvoj, koji je u sklopu svog djelovanja posljednjih godina u Dalmaciji pokrenuo i realizirao vrlo korisne inicijative.

Za vrijeme radionice konzumirani su isključivo zdravi vegetarijanski obroci, a lijepo vrijeme pogodovalo je dobrom raspoloženju sudionika i opravdalo odgodu termina koji je prvobitno bio planiran početkom mjeseca ožujka.

 

 

1 Comment

  1. Jako pohvalno i želim više informacija o prošlim ali i budućim događanjima.
    Lijepi pozdrav.

Post a Reply

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)