Pages Menu
RssFacebook
Categories Menu

Posted on kol 12, 2012

Izabrana Miss Sutivana

Izabrana Miss Sutivana

Sinoć, 11. kolovoza u večernjim satima, u ogromnoj konkurenciji od 20 ljepotica izabrana je glasovima publike Miss Sutivana 2012.

Ljepotica se zove Lonicera Implexa, englezi su je prozvali Minorca Honeysuckle, a Hrvati je zovu Isprepletena kozokrvina.

Radi se, naravno, o biljci. Samo jednoj od stotina samoniklih vrsta koje rese bračke šume, dolce i bušike a često su nezapažene i u njihovoj ljepoti uživaju samo znalci ili njihovi obožavatelji kukci. Kako bi barem na kratko zablistale u svom punom sjaju i predstavile se Bračanima i njihovim gostima pobrinula se izložba fotografija “Ljubimice svjetla” autora Franje Mlinca koja je postavljena u atriju Ljetne pozornice Kavanjin u Sutivanu.

Brojni posjetitelji mogli su u sklopu izložbe odabrati tj. dati svoj glas onoj koju smatraju najljepšom i najfotogeničnijom i u jakoj konkurenciji čast nošenja titule Miss Sutivana pripala je upravo gore spomenutoj Loniceri. Oni koji izložbu još nisu pogledali i oni koji se žele slikati sa Missicom mogu doći večeras (12.08., nedjelja) u vremenu od 20:30 do 22:30 sati u Kavanjinove dvore.

Izložba će 31. kolovoza biti postavljena u Supetru u Galeriji Ivan Rendić u sklopu predstavljanja tek izišle knjige o bračkoj flori: 103 samonikle biljke otoka Brača; vodič za šetnju prirodom, autorica Tije Mlinac i Marise Škaljac pa oni koji žele naučiti više o ljepoti koja nas okružuje neka svakako dođu taj dan do Supetra.

 

 

 

 

Post a Reply

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)