Pages Menu
RssFacebook
Categories Menu

Posted on ožu 11, 2013

Izgradnja regionalnog identiteta otoka Brača

Izgradnja regionalnog identiteta otoka Brača

Sutivan, 9. ožujka 2013. – Udruga maslinara Zlato Brača organizrala je u Sutivanu predavanje i tribinu na temu izgradnje regionalnog identiteta otoka Brača kroz lokalne proizvode, načine proizvodnje održive za okoliš, te izgradnju prepoznatljivosti otoka, njegovog prostora, proizvoda i usluga.

 

Prisutne maslinare i ostale zainteresirane sudionike ovog skupa pozdravio je Ivica Ljubenkov, predsjednik Zajednice maslinara i uljara Hrvatske, te Ivo Lukšić, predsjednik Udruge organizatora. U svojim u uvodnim riječima naglasili važnost strateškog razmišljanja i značaj ove inicijative. Predavanje je održala Ana Marušić Lisac, dipl. ing. agr.

 

Predavanje je obuhvatilo teme od vitalnog značaja za koncept i uspostavu održivog i uspješnog identiteta otoka, koju je inicirala Udruga Zlato Brača, od osnovnih postavki za ekološku proizvodnju, preko različith načina zaštite, te nastupa na tržištu, kako lokalnom, tako i širem, EU. Poseban je naglasak stavljen na važnost zajedničkog nastupa na tržištu i ostvarenje sinergije s turizmom.

 

Na tribini je sudjelovalo četrdesetak zaniteresiranih proizvođača i sudionika, koji su svojim idejama i pitanjima dodatno stvorili temelj za ostvarenje ove inicijative, te dali vrijedan doprinos održivosti inicijative, s lokalnim stanovništvom i kroz lokalne poduzetničke inicijative. Naglašena je važnost sudjelovanja i podrške struktura u ovom procesu.

Sljedeće predavanje s aktualnom temom regulative i njenih tumačenja planira se u travnju.

 

Za više podataka i fotografije događanja obratite se:

Ivo Lukšić

U.M. Zlato Brača, Sutivan,

E-mail: ivo.luksic@zlatobraca.hr

image006

Post a Reply

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)