Pages Menu
RssFacebook
Categories Menu

Posted on srp 10, 2012

Radionica doku-filma

Radionica doku-filma

Europski gosti i radionica dokumentarnog filma na 4. Supetar Super Film Festivalu

 

Uz glazbeni i filmski dio programa, SSFF nudi svojim gostima i posjetiteljima i radionicu dokumentarnog filma. Radionica će se održavati od 11. – 14. srpnja  od 15 do 17 sati u prostoru Knjižnice Supetar, odnosno Galerije Ivana Rendića. Kroz svijet dokumentarnog filma početnike će voditi Oliver Sertić i Zlatko Zlatković. Radionica je zamišljena kombinaciju praktičnog rada (kamera, montaža, osnove režije) i dnevnih razgovora s redateljima i producentima, gostima našeg festivala. Zbog toga je vrlo bitno da svi sudionici radionice prate filmove kako bi razgovori bili konstruktivni.  Broj sudionika je ograničen, tako da pozivamo sve zainteresirane da se prijave na Facebook profil festivala (Supetar Super) ili e-mail supetar.super@gmail.com.

Supetar Super Film Festival postao je poznat i po svojoj gostoljubivosti prema europskim redateljima i producentima koji odluče Supetar uvrstiti na svoju kartu ljetnih festivala. Ove godine ugostit ćemo Agnetu Morgen, producenticu Tempo Film Festivala i selektoricu programa švedskog filma. Tempo Film Festival osnovan je 1998., te se od tada nametnuo kao jedan od najvećih europskih festivala posvećen isključivo dokumentarnom filmu. Festival se održava u ožujku u najvećim dvoranama u Stockholmu, a ove godine na SSFF stiže čak pet. S Agnetom Morgan u Supetar stiže i mlada švedska redateljica Christina Hoglund, autorica filma Kosa (je sve) .

Na 4. SSFF stiže i niz redatelja iz regije koji će predstaviti svoje najnovije uratke. Nedžad Begović ugledni je bosanskohercegovački redatelj, čiji je film „Sasvim lično“ bio bosanski kandidat za nagradu Oscar. Ove godine predstavit će nam se filmom Film mobitelom, pobjednikom lanjske dokumentarne konkurencije Sarajevo Film Festivala.  Mladi srpski redatelj Srđan Keča dolazi u Supetar ravno iz Prizrena, gdje će biti član žirija na tamošnjem Dokufestu, a u Supetru će nam se predstaviti filmom Pismo ocu, pregledom osobne, ali i opće povijesti ovih prostora. Naposljetku, na Supetar dolazi i Irena Fabri kako bi predstavila svoj novi film Ovde sam, koji analizira egzistencijalne probleme stanovnika romskih naselja.

Nakon što je prošle godine na SSFF-u prikazan njegov film Češki mir, ove godine nam iz Češke stiže i Filip Remunda, te predstavlja svoj film Epohalno putovanje gospodina Triske u Rusiju. Najnoviji gost SSFF-a je Sergey Kackhin, redatelj tek najavljenog filma Na putu kući koji nam dolazi iz dalekog i hladnog ruskog Perma.

Nakon projekcije filmova gostujućih redatelja bit će održana Q&A session, tijekom koje će pitanja moći postavljati i sami gosti festivala. Redatelji će svoje iskustvo podijeliti i na radionici u organizaciji Restarta i pod vodstvom Olivera Sertića i Zlatka Zlatkovića kako bi svoje iskustvo i talent podijelili sa ljubiteljima dokumentarnog filma.

 

 

 

 

 

Odnosi s javnošću:

Hrvoje Korbar

mob:  091 885 99 24

e-mail:  hrvoje.korbar@gmail.com

www.supersupetar.com

Post a Reply

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)