Na ovogodišnjoj manifestaciji CROATIA REDIVIVA  ČA-KAJ-ŠTO,  maslinovim vijencem pobjednika okrunjen je stivanski književnik Dražen Katunarić, koji se selačkoj publici i žiriju predstavio svojom novom čakavskom poezijom. Naime, ovo je prvi put da se ovaj poznati pjesnik, književnik i izdavač koristi dijalektom u stvaranju svoje poezije i to izuzetno uspješno u konkurenciji velikih pjesnika i pjesnikinja hrvatskih dijalektoloških izričaja.

Tradicionalna smotra u Selcima čiji je osnivač pjesnik, liječnik i diplomat dr. Drago Štambuk, počiva na ideji trojednosti hrvatskoga jezika koja se ogleda u tzv. “Zlatnoj formuli  ča–kaj–što” koja je od 2019. kao kulturno dobro uvrštena na listu hrvatske nematerijalne baštine.

Na ovoj, 33. po redu smotri, gostovale su poete iz okolice Zagreba, Međimurja, Splita, Dubrovnika i  Gorskog Kotara, uz nekoliko domaćina s Brača, koji su svoju poeziju čitali na trgu ispred selačke Župne crkve. U žiriju je bio i akademik Luko Paljetak koji ove godine slavi svoj 80. rođendan.

Odabrani stihovi Dražena Katunarića biti će uklesani u kamen i sljedeće godine ugrađeni u jedinstveni zid poezije u Selcima u društvu ostalih velikana hrvatskoga pjesništva.

https://zadarskilist.novilist.hr/ostalo/kultura/bracka-croatia-rediviva-ca-kaj-sto-donijela-maslinov-vijenac-za-pjesnika-drazena-katunarica/?meta_refresh=true

https://www.24sata.hr/news/pjesniska-smotra-u-selcu-na-bracu-ca-kaj-sto-novi-oliveat-je-cakavac-drazen-katunaric-926466/galerija-733273