Na natječaju za otkup knjiga za hrvatske narodne knjižnice koji svake godine provodi Ministarstvo kulture i medija RH ove je godine konkurirala i ilustrirana Priča o mački u kampanelu/The Story about the Cat in the Belfry koju je krajem 2021. Izdala Narodna knjižnica Sutivan.
U konkurenciji od 667 naslova 117 nakladnika koje je razmotrilo Kulturno vijeće za knjižnu, nakladničku i knjižarsku djelatnost u suradnji sa Stručnim povjerenstvom za dječju knjigu odabrano je 268 naslova 79 nakladnika u ukupnom iznosu od 4.293.258,10 kuna za 224 narodne knjižnice u Hrvatskoj u čemu udio naslova za djecu i mlade čini 8%.
Pri otkupu prednost imaju vrijedna djela suvremene hrvatske književnosti i umjetnosti. U skladu s potrebama narodnih knjižnica, a s ciljem poticanja čitanja kod mlađih generacija naročita se pozornost posvećuje vrednovanju knjiga za djecu i mlade te slikovnica, kako bi se otkupio što veći broj primjeraka najkvalitetnijih izdanja za što veći broj narodnih knjižnica.
Lijepa je vijest da je navedenim kriterijima udovoljila i Priča o mački u kampanelu Narodne knjižnice Sutivan koja će biti dostavljena na adrese 123 hrvatske knjižnice čime će ova jedinstvena legenda i anegdota iz Sutivana postati poznata čitateljima širom „Lijepe naše“.