Nakon brojnih događanja ovih dana u Sutivanu, danas je prigodnim programom obilježen i svjetski dan knjige i to programom Noć knjige 2012. U 55 hrvatskih narodnih knjižnica i brojnim drugim institucijama vezanim za knjigu sastavljeni su zanimljivi programi vezani za knjigu i čitanje.

Zahvaljujući koordinaciji stivanskih udruga udruženih u Centar za razvoj zajednice, Narodne knjižnice i vrlo aktivne područne osnovne škole Sutivan, večerašnji posjetitelji knjižnice mogli su uživati u čitanju, igranju, razgledanju, slušanju i druženju koje je potrajalo do 22 sata.

Aktivnosti su započele dobro posjećenom kreativnom radionicom udruge Svijet kao cvijet u kojoj su djeca izrađivala atraktivne i unikatne “bookmarkere” ili označivače stranica. Potom je uslijedio program čitanja i slušanja Djeca čitaju djeci, Djeca čitaju odraslima i Odrasli čitaju djeci (Tristih) koji je u pauzama čitanja obogaćen zanimljivim igrama poput “pantomime”, “potrage za knjigom”, “prepoznaj priču” i dr.

U prostoru knjižnice bila je postavljena izložba zanimljivih knjiga i izrađenih bookmarkera, a u posebnom dijelu večeri predstavljen je i projekt BookCrossing (oslobodi knjigu) u koji se stivanska knjižnica nedavno uključila.