Narodna knjižnica Sutivan je u suradnji s TZO Sutivan osmislila i tiskala brošuru SCAVENGER HUNT: BRZA POTRAGA ZA ZNANJEM – SUTIVAN na hrvatskom i engleskom jeziku.

Radi se o popularnom formatu „potrage za blagom“, ustvari rješavanju raznovrsnih i zabavnih zadataka putem kojih učite o povijesti i kulturi mjesta u kojem se nalazite.

Stivanska „potraga za znanjem“ sadrži šest zadataka s preoručenim vremenom rješavanja od 60 minuta. Tragači će proći manje poznatim dijelovima mjesta od crkvice sv. Ivana do Župne crkve UBDM i tako prošetati kroz veliki dio stivanske povijesti i naučiti neke zanimljive detalje o postanku i razvoju mjesta te njegovim stanovnicima.

Svoje rezultate i otkrića mogu provjeriti putem QR koda na web stranici s rješenjima. Osim što može biti ugodna zabava za cijelu obitelj ili društvo stivanski „scavenger hunt“ otkrit će sudionicima u igri dio drevne i zanimljive povijesti ovoga bračkog mjesta i možda ih potaknuti na daljnje istraživanje.

Zadatci korišteni u brošuri samo su dio brojnih zadataka i izazova u igri „Sakupljači znanja“ koju knjižnica Sutivan provodi već više od 15 godina i kroz koju su brojne generacije mladih korisnika knjižnice stekli zavidna znanja o mjestu Sutivan i čitavom otoku Braču.