Pages Menu
RssFacebook
Categories Menu

Posted on svi 15, 2012

Vanka Regule 2011

Vanka Regule 2011

Ovogodišnje izdanje festivala Vanka Regule, koje je zahvaljujući velikom entuzijazmu uprkos brojnim financijskim i logističkim poteškoćama ipak opravdalo očekivanja brojnih fanova iz Hrvatske i bliže okolice, danas završava. Niz zanimljivih i inovativnih natjecanja, kvalitetan glazbeni program i duh pozitive i kvalitetnog druženja i dalje je mix koji uvijek iznova oduševljava kako goste tako i domaćine. Najživlje je bilo u subotu, kad su dovršena sva važnija natjecanja i proglašeni pobjednici, a zadnja noćna zabava dočekala je jutarnje zrake sunca u restoranu-cocktail baru Modrulj u uvali Likva.

Stivan bi se trebao zamisliti oko sudbine ovog festivala jer ovo je zasigurno jedina svijetla točka u turističko sportskoj i kulturološkoj ponudi mjesta koja ga je učinila prepoznatljivim daleko izvan regionalnih granica. Zašto se natjecanja polako ali sigurno izmještaju iz centra (valjda da ne bi ometala izuzetno uređen red i mir na javnim površinama i prometnicama), zašto se glazbena događanja izmještaju na periferiju umjesto da ožive uspavano središte mjesta i pruže kvalitetnu zabavu mladima, zašto se premalo ulaže u podizanje kvalitete i jače brendiranje mjesta kao odredišta idealnog za prakticiranje sportova u prirodi, pitanja su na koja treba odgovoriti lokalna samouprava i sestrinske institucije čim konsolidiraju svoje redove.

Jedno je sigurno, ne smije se dopustiti da Stivan i Brač izgubi Vanka Regule jer imidž marljivo građen godinama rada i upornosti više ne bi bilo moguće nadoknadili.

Foto album pogledajte ovdje..

 

Post a Reply

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)