021 630 173 pzsupetar@gmail.com

Novi članovi Kulinarske Baštine Splitsko-dalmatinske županije

U utorak 5.12 2017 g u Turističko –ugostiteljsko školi u Splitu svečano su predstavljeni novi dobitnici prestižne i jedine međunarodno priznate oznake tradicije, autohtonosti i kvalitete-Kulinarska Baština Splitsko-dalmatinske županije u Regional Culinary Heritage Europe.

Župan Blaženko Boban, koji je uručivao oznake , naglasio je veliku važnost i vrijednost ovog projekta te obećao uključivanje turističkih zajednica u ovaj projekt i pomoć u realizaciji i proširenju istog. U svečanom uručivanju sudjelovali su i v.d.Ravnatelj JU Rera Jozo Sarač, v.d pročelnik Odjela za društvene djelatnosti Tomislav Đonlić i koordinatorica projekta Ivanka Luetić Boban
Splitsko-dalmatinska županija je jedina županija u Hrvatskoj koja dodjeljuje ovu jedinstvenu oznaku koja garantira kvalitetu, autohtonost i tradiciju te očuvanje Kulinarske Baštine .

Novi dobitnici koji postaju veleposlanici Kulinarske Baštine Splitsko-dalmatinske županije i koji se pridružuju skupini od 1505 članova iz 13 država i 45 regija su:

MUZEJ UJA ,Škrip ,
KONOBA MASLINA,Vrisnik Jelsa otok Hvar
OPG BORIS BRATOVIĆ Stari Grad
OPG MARIO KUZMANIĆ,Supetar
TURISTIČKO-UGOSTITELJSKA ŠKOLA,Split
POLJOPRIVREDNA ZADRUGA SUPETAR, Supetar
MLJEKARA BOSNIĆ d.o.o ,Cista Provo