Mandarina uz knjigu

svi 5, 2012 by

Mandarina uz knjigu

Svi uglavnom znamo da je problem sa sezonskim voćem i povrćem svuda isti – pojedina sorta dozrijeva u isto vrijeme godine i onda je ima više nego što se može plasirati, otkupne cijene znamo kakve su pa proizvođači vlasnici često dolaze u situaciju da svoj proizvod ne mogu „ni darovati ni prodati“ i onda se događa ono najgore – da voće propada i trune na granama ili na zemlji tako da duša zaboli kad prođete pored takvog stabla.
Otok Brač, koji je uz Neretvu vodeći proizvođač mandarina, muku muči sa tim problemom.

Kako je rad narodnih knjižnica vezan za sredinu u kojoj djeluju, stivanska je knjižnica odlučila dati svoj mali doprinos ublažavanju spomenutog problema i pokrenula akciju „Mandarina uz knjigu.“ Od nekoliko dobrodušnih vlasnika agruma dobili smo na poklon veću količinu mandarina kojima se svaki posjetitelj knjižnice može slobodno poslužiti.

U praksi se pokazalo da iako naizgled mandarina ima svuda i imaju ih svi, ipak postoji veliki broj ljudi i djece kojima nisu dostupne, pa će se vrlo rado poslužiti ako imaju priliku. Tako se uz zdravlje duha koji razvija dobra knjiga naši čitatelji mogu pobrinuti i za zdravlje tijela, kojem vitaminska vrijednost agruma daje veliki doprinos.

Related Posts

Share This