Svijet kao cvijet

svi 5, 2012 by

Svijet kao cvijet

Početkom travnja u Sutivanu je održana Osnivačka skupština udruge “Svijet kao cvijet”. Samo ime udruge proizlazi iz želje članova da se kroz rad i aktivnost udruge promoviraju i stimuliraju različiti talenti i interesi sumještana u cilju očuvanja kulturne i povijesne baštine otoka te zaštita okoliša i prirodnih bogatstava. Tom prigodom izabrani su za predsjednika Ivna Jakšić, za potpredsjednika Kata Ivanić i tajnika Vinka Udiljak, te Gordana Kačić, Zagorka Ivanović,Sonja Čavić,Mira Ilić, Marija Smoje i Silvana Podrug kao članovi Upravnog odbora.

Ciljevi udruge su između ostalog, promicanje i očuvanje kulturne i tradicijske baštine Sutivana i Otoka Brača, zaštita okoliša i promicanje održivog razvoja te poticanje uključivanja ženskog dijela populacije u sve segmente društvenog života u općini Sutivan.

Djelatnost udruge odvijala bi se kroz organizaciju seminara, javnih tribina i radionica, organiziranja akcija zaštite i poboljšanja kvalitete okoliša, osmišljavanja, izrade i prodaje “stivanskih” suvenira, promocija i prezentacija Sutivana i otoka u cjelini, organizacija kulturnih priredbi i sportskih natjecanja, promicanje zdravog načina života i sportske rekreacije, suradnja i sudjelovanje u aktivnostima ostalih udruga i društvenih organizacija na području mjesta, otoka i šire kao i oni oblici djelovanja i djelatnosti kojima se stječe prihod, a u svrhu ostvarivanja ciljeva Udruge.

Na kraju, ipak najvažnije je napomenuti da je učlanjivanje u Udrugu otvoreno za sve one koji bi svojim sudjelovanjem htjeli dati svoj doprinos za bolje sutra svih nas a pogotovo najmlađih nam i najdražih.Više informacija o aktivnostima i učlanjenju potražite putem ovog maila.. 

 

Related Posts

Share This