Zlato Brača

svi 5, 2012 by

Zlato Brača

U Sutivanu je u subotu održana manifestacija pod nazivom DAN UDRUGE MASLINARA ZLATO BRAČA. Šetnica od autobusne stanice do rive bila je ispunjena mnoštvom zanimljivih štandova na kojima su se predstavljali otočki proizvodi, ručni radovi, suveniri, alati i poljoprivredna oprema.

Za glazbeni ugođaj pobrinule su se bračke klape i pućiška limena glazba, a članovi udruge priredili su i stol sa gastronomskim poslasticama za sve namjernike. Nažalost Sutivan još ne vrvi turistima pa su u svemu uglavnom uživali domaći ljudi i gosti iz drugih bračkih mjesta, kao i stivanski vikendaši.

Otvorenje manifestacije upriličeno je ispred općinske zgrade simboličnim činom sadnje maslinova stabla u počast otočkom maslinarstvu.

Stručni dio skupa preselio se u dvoranu Narodne knjižnice u kojoj je održan orugli stol na temu odnosa maslinarstva i turizma na kojem su sudjelovali dr. sc. Mirella Žanetić sa Instituta za jadranske kulture i melioraciju krša, dr.sc. Ljudevit Pranić sa Ekonomskog fakulteta u Splitu, mr.sc. Zvonimir Butorac iz turističke agencije Maestral iz Supetra i Boris Kragić, umjetnički fotograf iz Splita. Moderator skupa bila je Ivna Jakšić, predsjednica udruge Svijet kao cvijet iz Sutivana.

Nakon pauze za ručak događanja su se preselila u polivalentnu dvoranu Sokolana na Bunti i popodne je proteklo u raznim izlaganjima, druženju sa proizvođačima ulja i degustacijama ulja, klapskoj pjesmi i recitacijama. Nakon službenog dijela programa goste su zabavljali brački duo Matko i Brane.

 

Related Posts

Share This