Organiziramo vođenja u prirodi sa prepoznavanjem biljaka, ili edukativna predavanja za mlade

Vođenja se rade na hrvatskom, ali po dogovoru može i na engleskom jeziku uz pomoć prevoditelja. Predavanja su prilagođena za djecu različitih uzrasta od najmlađih do studenata.

Supetar Olive Trek sa dvadesetak sudionika okupio se u subotu pred mjesnom crkvom u Mircima na otoku Braču. Uslijedilo je hodanje Maslinovim putima preko naselja Dračevica i Donji Humac te tematskom stazom Dolčevita, tijekom kojeg je na nekoliko lokacija održano stručno vođenje i predavanje  vezano za prepoznavanje i kontrolirano branje samoniklog bilja otoka Brača. Tura je završila maštovitom zakuskom na gospodarskom imanju Ranjak i složnom berbom maslina.

 

U sklopu Vanka Regule festivala u Sutivanu na Braču održala se još jedna promotivna radionica prepoznavanja samoniklih biljaka. Na potezu od uvala Likve do Prbuje uz more, 20 zainteresiranih sudionika upoznalo je mali dio čarobnog svijeta biljaka koji nas na Braču okružuje i otkrilo neke njegove tajne. Dvosatna šetnja završila je u dobroj atmosferi a potrajala bi i duže da nije zavladala kasnojutarnja pripeka kojoj biljke ove godine odoljevaju zahvaljujući čestim kišama.

 

 

Vođenje sa prepoznavanjem u sklopu projekta Olive Trek 2013 na otoku Braču