Narodna knjižnica Sutivan objavila je na svojim mrežnim stranicama u travnju 2024. godine bibliografiju radova o Sutivanu i radova vezanih za Sutivan, kao važan doprinos istraživanjima prošlosti i sadašnjosti Sutivana, u više znanstvenih područja.

 Bibliografija je dostupna u .pdf formatu na sljedećoj poveznici:  Bibliografija Sutivan HNK ARI

Povodom obilježavanja 400-godišnjice štovanja sv. Roka u Sutivanu, u kolovozu 2023. godine objavljena je prigodna brošura “400 godina štovanja sv. Roka” koju su priredili Roko Zuanić Anakleto i Franjo Mlinac. Brošuru se može dobiti u Narodnoj knjižnici Sutivan.

U ožujku 2023.  je svjetlo dana ugledalo novo izdanje Narodne knjižnice Sutivan objavljeno uz potporu Općine Sutivan i Ministarstva kulture i medija RH: zbirka izabranih pjesama UZVIŠENA GESTA LJUBAVI predstavnika prve generacije čileanskih pisaca hrvatskoga podrijetla Antonia Rendića Ivanovića (1896. – 1993.).

Više informacija o izdanju na ovoj stranici: https://moj-otok.com/wp/ari/zanimljivo/nasa-izdanja-2/zbirka-pjesama-uzvisena-gesta-ljubavi-antonio-rendic-ivanovic/

2022. godine Narodna knjižnica tiskala je dvojezičnu brošuru “Sirnice otoka Brača” koju u .pdf formatu možete preuzeti klikom na link ispod:

sirnice-brosura

Iz tiska je u izdanju Narodne knjižnice Sutivan u zadnjim danima 2021. g. izašla ilustrirana „Priča o mački u kampanelu / The Story about the Cat in the Belfry“ za koju je ilustracije izradio slikar Dražen Jerabek, a tekst prema usmenoj predaji prilagodio Franjo Mlinac.
U luksuznom tvrdom uvezu, obima 30 stranica s predivnim ilustracijama u boji, priča je namijenjena čitateljima svih uzrasta koji će na atraktivan način saznati zašto je Sutivan na otoku Braču jedino mjesto na svijetu koje ima mačku u kampanelu i kako je do toga došlo.
Slikovnica je dvojezična, na hrvatskom i engleskom jeziku, tako da omogućuje i strancima koji dolaze na otok Brač da se upoznaju s ovom jedinstvenom legendom koja je brojnim aktivnostima raznih pojedinaca, narodne knjižnice, Općine Sutivan i Turističke zajednice postupno ugrađena u suvremeni identitet našega mjesta.

Više informacija o knjizi Priča o mački u kampanelu na ovoj stranici

2021. godine Narodna knjižnica tiskala je brošuru “Priča o stivanskim topovima” koju u .pdf formatu možete preuzeti klikom na link ispod:

stivanski_topovi_web

2019. godine Narodna knjižnica je tiskala brošuru “Mačka u kampanelu – ponos i predrasude” koju u .pdf formatu možete preuzeti klikom na link ispod:

 macka_brosuraA3

U 2019. povodom postavljanja spomen ploče na rodnu kuću liječnika, pjesnika i humaniste Antonia Rendića Ivanovića tiskana je brošura koju u .pdf formatu možete preuzeti klikom na link ispod:

 ari_brosuraA3_sutivan

Povodom 300 godina od smrti pjesnika i plemića Jerolima Kavanjina u 2014. je tiskana brošura koju u .pdf formatu možete preuzeti klikom na link ispod:

 kavanjin_brosura_A3

U 2012. iz tiska je u nakladi Narodne knjižnice Sutivan izašla knjiga «103 samonikle biljke otoka Brača», naš izdavački prvijenac.

Radi se o svojevrsnom priručniku – vodiču za šetnju prirodom koji je fotografski atraktivno i tekstualno zanimljivo obradio 103 biljke koje se često nalaze u prirodi otoka Brača, ali i na drugim staništima širom Hrvatske, tako da može biti korisna široj čitalačkoj publici.

Više informacija o izdanju pronađite na ovoj stranici