Smotra sirnica otoka Brača

svi 5, 2012 by

Smotra sirnica otoka Brača

Narodna knjižnica Sutivan i udruge građana Svijet kao cvijet, Saxum i Crno Bili Svit, udružene u novoformirani «Centar za razvoj zajednice», zajedničkim snagama organiziraju «Smotru sirnica otoka Brača», gastronomsku manifestaciju koja će se održati na Uskršnji ponedjeljak 09. travnja u Sutivanu.

Cilj događanja je okupiti predstavnike iz što više bračkih mjesta kako bi utvrdili koliko su očuvane gastronomske tradicije otoka u pripremi tradicionalnih Uskršnjih kolača – sirnica i kako bi se družili uz razmjenu iskustava, recepata, savjeta i ideja. Manifestacija se po svom karakteru uklapa u međunarodnu inicijativu Ministarstva kulture RH i Instituta za etnologiju u definiranju «Mediteranske prehrane» kao nematerijalne kulturne baštine zemalja mediteranskog bazena.

Svako bračko mjesto ima pravo prijaviti do četiri uzorka sirnica koje će predstavnici mjesta donijeti na degustaciju i po jednog člana gastronomskog žirija, kako bi ocjenjivanje bilo što objektivnije. Pozivamo zainteresirane da prijave svoje sudjelovanje na neki od telefona: 718 000, 098 167 9998, 095 821 7643.

Najuspješniji tim ponijet će laskavu titulu «Bračka sirnica 2012.», ali i svi ostali čuvari i ljubitelji kulinarske tradicije otoka Brača će se dobro zabaviti, ugodno družiti i pristojno osladiti uz glavna i popratna događanja prve «Smotre sirnica otoka Brača».

Related Posts

Share This

Leave a Reply

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)