Štemerica pary – najava

kol 6, 2013 by

Štemerica pary – najava

Možda najoriginalniji događaj ovoga ljeta sa naše strane Jadrana je ŠTEMERICA PARTY koji će se održati 08. kolovoza 2013. u Sutivanu na otoku Braču. Svi znamo kakva sudbina čeka goste koji u predsezoni dođu na Jadran: udaranje bagera, piljenje frezerica, roštanje mješalica za beton i iznad svega – neumorno štemanje brojnih hiltijevki, makita ili sličnih štemerica koje izluđuju svojim hipnotičkim ta-ta-ta-ta-ta-ta-ta-ta-ta dok vam glava ne pukne od bola i ne pomažu više ni lekadol, ni aspirin, ni neofen, ni voltaren.

Iako skoro sva turistička mjesta imaju Odluku o zabrani građevinskih radova u turističkoj sezoni, ova naporna orkestracija potraje i do sredine srpnja. Činjenica je to koja se skriva, tema o kojoj se nerado govori, još manje piše, kako ne bi pokvarili šanse turističkih dolazaka u predsezoni, ali Stivanjani su odlučili postupiti obrnuto! Oni će od neugodne građevne kakofonije napraviti turističku atrakciju i omogućiti turistima da shvate kakve sve ljepote pruža štemerica u ruci i kamen u neposrednoj blizini. Strast za štemanjem dobro je poznata domaćim «uradi sam» majstorima kao i profesionalcima, a sada je prilika da tu strast osjete i naši ljetni gosti.

U Sutivanu na Velom mostu postavljeni su blokovi od autohtonog bračkog kamena, a 8. kolovoza (četvrtak) svatko tko želi moći će se okušati u plemenitoj vještini štemanja sa jednim od alata koje će organizatori ponuditi. Naravno da će sve biti začinjeno i sa odgovarajućom dozom decibela gostujućeg benda, hladnim tekućim osvježenjem, sa dosta znoja i plemenite kamene prašine. Originalna ideja, art performans pod vedrim nebom, zvučna provokacija, zabava sa porukom, parodija turističke predsezone ili samo dobar provod – ŠTEMERICA PARTY je događaj koji se ne propušta!

Copy of stemerica-plakat

Related Posts

Share This

Leave a Reply

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)