Iz tiska je u izdanju Narodne knjižnice Sutivan u zadnjim danima 2021. g. izašla ilustrirana „Priča o mački u kampanelu / The Story about the Cat in the Belfry“ za koju je ilustracije izradio slikar Dražen Jerabek, a tekst prema usmenoj predaji prilagodio Franjo Mlinac.
U luksuznom tvrdom uvezu, obima 30 stranica s predivnim ilustracijama u boji, priča je namijenjena čitateljima svih uzrasta koji će na atraktivan način saznati zašto je Sutivan na otoku Braču jedino mjesto na svijetu koje ima mačku u kampanelu i kako je do toga došlo.
Slikovnica je dvojezična, na hrvatskom i engleskom jeziku, tako da omogućuje i strancima koji dolaze na otok Brač da se upoznaju s ovom jedinstvenom legendom koja je brojnim aktivnostima raznih pojedinaca, narodne knjižnice, Općine Sutivan i Turističke zajednice postupno ugrađena u suvremeni identitet našega mjesta.

Više informacija o knjizi Priča o mački u kampanelu na ovoj stranici

2022. godine Narodna knjižnica tiskala je dvojezičnu brošuru “Sirnice otoka Brača” koju u .pdf formatu možete preuzeti klikom na link ispod:

sirnice-brosura

2021. godine Narodna knjižnica tiskala je brošuru “Priča o stivanskim topovima” koju u .pdf formatu možete preuzeti klikom na link ispod:

stivanski_topovi_web

2019. godine Narodna knjižnica je tiskala brošuru “Mačka u kampanelu – ponos i predrasude” koju u .pdf formatu možete preuzeti klikom na link ispod:

 macka_brosuraA3

U 2019. povodom postavljanja spomen ploče na rodnu kuću liječnika, pjesnika i humaniste Antonia Rendića Ivanovića tiskana je brošura koju u .pdf formatu možete preuzeti klikom na link ispod:

 ari_brosuraA3_sutivan

Povodom 300 godina od smrti pjesnika i plemića Jerolima Kavanjina u 2014. je tiskana brošura koju u .pdf formatu možete preuzeti klikom na link ispod:

 kavanjin_brosura_A3

U 2012. iz tiska je u nakladi Narodne knjižnice Sutivan izašla knjiga «103 samonikle biljke otoka Brača», naš izdavački prvijenac.

Radi se o svojevrsnom priručniku – vodiču za šetnju prirodom koji je fotografski atraktivno i tekstualno zanimljivo obradio 103 biljke koje se često nalaze u prirodi otoka Brača, ali i na drugim staništima širom Hrvatske, tako da može biti korisna široj čitalačkoj publici.

Više informacija o izdanju pronađite na ovoj stranici