Pages Menu
RssFacebook
Categories Menu

Posted on svi 15, 2012

Bosanske piramide na Braču

Bosanske piramide na Braču

U Hrvatskoj narodnoj knjižnici Antonio Rendić Ivanović u Sutivanu, 7. svibnja u 17:00 sati održat će se zanimljivo predavanje: PIRAMIDE U SVIJETU I BOSANSKA DOLINA PIRAMIDA, te predstavljanje knjige SVE PIRAMIDE SVIJETA.

Predavač i autor knjige je Dr. sci. Semir Osmanagić, čovjek koji je 2005. otkrio drevni piramidalni kompleks u Visokom (BIH), koji se sastoji od pet kolosalnih građevina u obliku piramida te prateće mreže predhistorijskih podzemnih tunela. Osnivač je neprofitne i nepolitičke Fondacije „Arheološki park: Bosanska piramida Sunca“ koja rukovodi iskopavanjima i geo-arheološkim istraživanjima lokaliteta. Predaje na Američkom univerzitetu u Bosni i Hercegovini kao profesor antropologije, s posebnim osvrtom na prahistorijske megalitne fenomene na tlu BiH, a inače živi i radi u Houstonu (SAD).

Semir Osmanagić je autor i narator znanstveno-popularnog dokumentarnog serijala od 12 epizoda pod nazivom „Potraga za izgubljenim civilizacijama“ koji je snimljen u produkciji državne Federalne televizije BiH 2007. Od 2009. Osmanagić je član Društva arheologa Aleksandrije iz Egipta, osnovanog 1895. a 2009. primljen je za inostranog člana Ruske akademije prirodnih nauka iz Moskve, koja je jedna od najuglednijih znanstvenih institucija u svijetu. Autor je desetak knjiga o drevnim civilizacijama Maja, peruanskim, meksičkim te pacifičkim civilizacijama, koje su objavljene u SAD-u, Turskoj, Estoniji, Hrvatskoj i BiH.

Knjiga SVE PIRAMIDE SVIJETA najnovija je u toj paleti.

 

Post a Reply

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)