Pages Menu
RssFacebook
Categories Menu

Foto albumi

Ljepote stivanskog sumraka

Posted by on svi 19, 2014 in Arhiva, Foto albumi | 0 comments

 
U ovo doba godine sunce zalazi sjevernije nego inače, tako da i Stivan, mada okrenut sjeveru, može uživati u lijepim zalascima sunca i čarobnim satima nakon zalaska.

Dol slavi!

Posted by on kol 17, 2012 in Arhiva, Događanja, Foto albumi, Zanimljivosti | 0 comments

 

U slikovitom Bračkom mjestašcu Dol u organizaciji Centra za kulturu Brač, TZ Postira i udruge Hrapoćuša sinoć je prigodnom proslavom pred mnoštvom ljudi iz svih bračkih mjesta u sklopu 3. Noći hrapoćuše proslavljeno uvrštavanje pripreme ove slastice na listu nematerijalne kulturne baštine Republike Hrvatske.Time je uz već zaštićeni brački vitalac ovo druga gastronomska tradicija otoka priznata kao jedinstveno i značajno tradicijsko i kulturno dobro.

Brač posljednjih godina zahvaljujući trudu prvenstveno entuzijasta i volontera polako izgrađuje svoj kulturološki imidž. Kad se tom trudu priključi i pomoć nadležnih institucija koje povremeno imaju sluha a ponekad i sredstava za pomoć kvalitetnim inicijativama onda uspjeh ne može izostati.

To je najbolje pokazala upravo dolska udruga građana Hrapoćuša koja je u posljednjih sedam godina od ovog zapuštenog i marginaliziranog bračkog mjesta izgradila ugodno i zanimljivo odredište kako za domaći svijet tako i za brojne turiste koji u sve većoj mjeri posjećuju Dol u potrazi za autentičnim bračkim ugođajem.

Projekti etno-eko sela, uređenja šetnica oko mjesta, izgradnja dječjeg igrališta, pokretanje manifestacije Noć hrapoćuše i brojne druge inicijative i veliki trud mještana i članova udruge polučio je već sada vidljive rezultate. Odajemo im priznanje i želimo da ne posustanu na tom putu.

(foto album prigodne radionice pripreme hrapoćuše…)

 

Stivan u svjetlu i sjeni

Posted by on kol 12, 2012 in Arhiva, Foto albumi, Portfolio | 0 comments

Foto album mjesta Sutivan na otoku Braču.

Vanka Regule Art

Posted by on kol 12, 2012 in Arhiva, Foto albumi, Portfolio | 0 comments

Foto album inspiriran festivalom ekstremnih sportova i pustolovnog filma Vanka Regule u Sutivanu.

Snijeg na mom otoku

Posted by on svi 14, 2012 in Arhiva, Foto albumi, Portfolio, Zanimljivosti | 0 comments

Foto galerija nastala povodom neuobicajeno obilnog snijega na otoku Bracu, 03. i 04. veljace, 2012. godine.