Pages Menu
RssFacebook
Categories Menu

Posted on kol 17, 2012

Dol slavi!

Dol slavi!

 

U slikovitom Bračkom mjestašcu Dol u organizaciji Centra za kulturu Brač, TZ Postira i udruge Hrapoćuša sinoć je prigodnom proslavom pred mnoštvom ljudi iz svih bračkih mjesta u sklopu 3. Noći hrapoćuše proslavljeno uvrštavanje pripreme ove slastice na listu nematerijalne kulturne baštine Republike Hrvatske.Time je uz već zaštićeni brački vitalac ovo druga gastronomska tradicija otoka priznata kao jedinstveno i značajno tradicijsko i kulturno dobro.

Brač posljednjih godina zahvaljujući trudu prvenstveno entuzijasta i volontera polako izgrađuje svoj kulturološki imidž. Kad se tom trudu priključi i pomoć nadležnih institucija koje povremeno imaju sluha a ponekad i sredstava za pomoć kvalitetnim inicijativama onda uspjeh ne može izostati.

To je najbolje pokazala upravo dolska udruga građana Hrapoćuša koja je u posljednjih sedam godina od ovog zapuštenog i marginaliziranog bračkog mjesta izgradila ugodno i zanimljivo odredište kako za domaći svijet tako i za brojne turiste koji u sve većoj mjeri posjećuju Dol u potrazi za autentičnim bračkim ugođajem.

Projekti etno-eko sela, uređenja šetnica oko mjesta, izgradnja dječjeg igrališta, pokretanje manifestacije Noć hrapoćuše i brojne druge inicijative i veliki trud mještana i članova udruge polučio je već sada vidljive rezultate. Odajemo im priznanje i želimo da ne posustanu na tom putu.

(foto album prigodne radionice pripreme hrapoćuše…)

 

Post a Reply

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)