Pages Menu
RssFacebook
Categories Menu

Posted on ožu 2, 2013

Forum 50 u Sutivanu

Forum 50 u Sutivanu

Stivanski  “Forum 50” na sastanku 04. ožujka (ponedjeljak) u 18 sati u čitaonici Narodne knjižnice Sutivan otvara raspravu povodom teme: “Formiranje anketnog upitnika – 50 pitanja“.

Forum 50 nestranačka je inicijativa grupe mladih građana Stivana, Narodne knjižnice Sutivan i udruge Crno Bili Svit, a cilj mu je prvenstveno demokratski razvoj lokalne zajednice i jačanje participacije građana u odlučivanju i radu tijela lokalne samouprave. Forum u Sutivanu djeluje od siječnja 2013. godine i njegovi sastanci otvoreni su za javnost i održavaju se svakog ponedjeljka u 18 sati u prostorijama stivanske knjižnice.

Ovaj jedinstveni brački model zamišljen je kao platforma za otvorenu raspravu o temama koje građani smatraju važnim za održivi razvoj  mjesta, sa naglaskom na mlađu populaciju ali ne zanemarujući iskustva i savjete starijih participanata.

Ideja ove platforme je da bude potpora svim političkim strankama i neovisnim pojedincima u mjestu koji žele dobrobit Stivanu. Forum će pomoći da odluke i radnje koje donose i poduzimaju budu što više u skladu sa voljom većine tako da njihova provedba u praksi bude što uspješnija.

Anketni upitnik na kojem Forum aktivno radi pomoći će svim kandidacijskim listama i kandidatima za načelnike na nadolazećim lokalnim izborima da osluhnu što mještani doista žele i što ih brine, kako bi njihovi razvojni planovi bili što kvalitetniji.

Sve političke stranke i pojedinci dobit će na Forumu ravnopravnu mogućnost za prezentaciju svojih rješenja i strategija razvoja Sutivana zainteresiranoj javnosti.

web-forum-logo

 

Post a Reply

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)