Pages Menu
RssFacebook
Categories Menu

Posted on svi 15, 2012

Kilometarski njok

Kilometarski njok

U sklopu ovogodišnjeg festivala kulinarstva BISER MORA u Supetru na rivi organizirana je izrada točno 1.082 metra dugačkog njoka! Organizatori se nadaju s ovim pothvatom ući u Guinnessovu knjigu rekorda, što bi dodatno reklamiralo ovo popularno Bračko mjesto i samo kulinarsko događanje. U pomoć kuharima priskočili su i mještani i to svih uzrasta pa i turisti koji su se zatekli u blizini tako da je čitav događaj protekao u zabavnom i društvenom ozračju.

Za danas je još predviđena Seagway alka koju smo fotografski zabilježili prošle godine a u večernjim satima nastavljaju se projekcije nama prijateljskog prvog gastro-filmskog festivala u Hrvatskoj – Kinookusa.

Savez kuhara mediteranskih i europskih regija iz Splita organizira petu godinu zaredom sada već tradicionalni Međunarodni gastronomski festival „Biser mora“ koji se održava u Supetru na otoku Braču, Svpetrus Hoteli u periodu od 08.-11.04.2010.

Aktivnosti su usmjerene na privlačenje kuhara i organizacija vezanih uz gastronomiju iz drugih zemalja i proširenju postojećih partnerstva što je i cilj ove manifestacije koja će kroz kulinarska natjecanja, prezentacije, degustacije i predavanja predstaviti kuhinju hrvatskih i drugih stranih zemalja.

„Biser mora“ je u samim početcima okupljao samo hrvatske kuhare da bi vremenom postao jedna od najznačajnijih gastronomskih manifestacija na Mediteranu. Danas na „Biseru mora“ sudjeluje nekoliko stotina kuhara iz više od 10 zemalja što potvrđuje njezin status u svijetu gastronomije.

Foto album..

 

Post a Reply

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)