Pages Menu
RssFacebook
Categories Menu

Posted on svi 15, 2012

Monografija Sutivana

Monografija Sutivana

U utorak 22.04. u 19 sati u reprezentativnom prostoru Muzeja Mimara u Zagrebu održat će se promocija monografije SUTIVAN, KULTURNA POVIJEST, o kojoj smo već pisali na našim stranicama.
Knjiga je izišla iz tiska krajem 2007. i ovo je njena prva službena promocija koja će okupiti u prvom redu veliki broj Stivanjana koji žive u Zagrebu i okolici ali i očekivano veliki broj viđenih gostiju iz kulturnog, javnog i političkog života Hrvatske kao i predstavnike medija jer samo u nekoliko mjeseci nakon izlaska, knjiga je vrlo zapažena i prepoznata kao jedan od važnijih izdavačkih pothvata posljednjih godina u smislu predstavljanja kulturne i povijesne baštine hrvatskih gradova i gradića.
Knjigu će u nazočnosti ministra kulture mr.sc. Bože Biškupića prezentirati dr. Tea Benčić Rimay, akademik prof. dr. Pavao Pavličić, akademik prof. dr. Petar Šimunović i urednici Dražen Katunarić i Franjo Mlinac, a uvodnu riječ dati će općinski načelnik Petar Vladislavić d.i.e.
U atriju muzeja bit će prigodno postavljena izložba fotografija Franje Mlinca iz ciklusa STIVAN U SVJETLU I SJENI, a događaj će uveličati i vokalni nastup izvrsne splitske klape ŠUFIT. Nakon službenog dijela promocije organiziran je prigodni domjenak u istom prostoru.

 

Post a Reply

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)